Badr Hari en Alistair Overeem in actie in de Gelredome
NOS Sport

Ook veteraan Overeem (42) te sterk voor Hari, die denkt aan einde carrière

Alistair Overeem heeft zijn debuut voor Glory opgeluisterd met een zege op Badr Hari, die het na drie ronden op punten moest afleggen tegen de 42-jarige veteraan. Direct na afloop liet Hari weten met de gedachte te spelen om te stoppen.

"Ik denk er al een tijdje aan om een einde aan mijn carrière te breien", zei Hari tegen het publiek. "Ik denk dat ik niks meer te bewijzen heb en alles bereikt heb. Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie komst. Ik denk niet dat jullie me nog eens terugzien in de ring."

De 37-jarige Amsterdamse Marokkaan heeft al sinds 2015 niet meer weten te winnen. Zijn nederlaag tegen Overeem was zijn zevende op rij. Zo'n tien jaar geleden boekte Hari grote successen onder meer in de K-1 in Japan.

Overeem tegen Verhoeven

Voor Overeem wacht na de zege op Hari waarschijnlijk een titelgevecht met Rico Verhoeven. Na afloop daagde Overeem de wereldkampioen zwaargewicht uit, die aanwezig was in de Gelredome in Arnhem. De twee stonden neus aan neus in de ring, totdat Hari de microfoon pakte en zijn vermoedelijke afscheid aankondigde.

Alistair Overeem beslist het gevecht met Badr Hari in de derde ronde

Overeem had het in de beginfase nog lastig tegen Hari, die het publiek in Gelredome op zijn hand had. Na twee rondes had Hari een voorsprong, overigens zonder echt spectaculaire dingen te laten zien. Aan het einde van de tweede ronde moest Hari al een flinke uppercut incasseren.

In de derde ronde nam voormalig UFC-vechter Overeem, die vocht in de gebukte houding van een MMA-vechter, het initiatief over. Hij sloeg zijn tegenstander tot tweemaal toe voor 8 seconden naar de grond. Daardoor wezen de vijf juryleden Overeem unaniem als winnaar aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl