NOS Wielrennen

Het botert niet in baansprintploeg: 'Vind het niet nodig om met hem te praten'

Hoogland over Lavreysen: 'Ik vind het niet nodig om met hem te gaan praten'

Volgens Jeffrey Hoogland is het 'ieder voor zich' in de Nederlandse baansprintploeg, die een jaar voor de Olympische Spelen niet bepaald als een eenheid kan worden bestempeld.

De wereldkampioen op de 1 kilometer tijdrit uitte onder meer in het AD vooral kritiek op Harrie Lavreysen, die op de WK in Glasgow werd begeleid door Hugo Haak. Hij vertrok eind 2021 juist als bondscoach omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

In Schotland voegde Hoogland na de finale van de keirin, waarin Lavreysen vierde werd en Hoogland zesde, daar het volgende aan toe. "Ik denk dat de concurrentiestrijd de overhand neemt. Dan komen individuele belangen bovendrijven. Ook wel logisch. Ik maak mij er niet druk om."

Lavreysen reageert op kritiek Hoogland: 'Het verraste mij een beetje'

Een reactie van Lavreysen, vijfvoudig wereldkampioen op de sprint, kon niet uitblijven. "Ik heb de artikelen ook gelezen. De kritiek van Jeffrey verraste mij een beetje. Geen idee waar het vandaan komt. Ik vind het belangrijk dat het wordt uitgesproken en zie ook geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen."

Hoogland, die wordt bijgestaan door bondscoach Mehdi Kordi, lijkt daar niet op te zitten wachten. "Ik heb Harrie vandaag links laten liggen, de focus op mezelf gehouden. Dat werkte heel goed. Ik vind het niet nodig om met hem te gaan praten. Ik ga mijn eigen weg, red me wel, met Mehdi aan mijn zijde."

Lavreysen hoopt op zijn beurt de samenwerking met Haak te continueren. "Ik heb Hugo gevraagd om mij te begeleiden dit WK. Wat mij betreft blijft hij dat ook in de toekomst doen."

Lavreysen (rechts) en Hoogland (links) ver van elkaar verwijderd, met Roy van den Berg daartussenin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl