NOS Wielrennen

Na vijf wereldtitels is Lavreysens honger nog lang niet gestild: 'Dit is zo vet, zo mooi'

Noem hem de Max Verstappen van de sprinters in het baanwielrennen. Zo mag je Harrie Lavreysen gerust omschrijven. En het slechte nieuws voor de concurrentie: de 26-jarige Brabander wordt naar eigen zeggen nog beter en beter.

"Vijf keer, dat voelt wel heerlijk. Echt niet normaal", jubelde Lavreysen na zijn vijfde wereldtitel sprint, waarbij hij in de finale Nicholas Paul uit Trinidad en Tobago met name in de tweede heat volstrekt kansloos liet.

Na vijf wereldtitels is Lavreysens honger nog lang niet gestild: 'Dit is zo vet, zo mooi'

Wie denkt dat Lavreysen nu wel even zijn portie heeft gehad, heeft het goed mis. Het 26-jarige krachtmens uit Brabant voelt zich namelijk alleen maar sterker worden.

"Elk jaar doet het iets minder pijn, omdat ik steeds beter herstel. Ik hoop ook dat dit mij richting de toekomst gaat helpen", aldus Lavreysen.

Zwaar toernooi

Dat wil niet zeggen dat Lavreysen zijn sprintgoud in Glasgow met twee vingers in de neus heeft behaald.

Het was volgens hem een zwaar toernooi, omdat de raceronden over verschillende dagen waren uitgesmeerd. "Het was een lang toernooi, drie dagen. Het kostte veel energie om iedere dag te focussen: iedere rit moest perfect zijn."

Sprintkoning Lavreysen grijpt in Glasgow vijfde wereldtitel op rij

Het volgende grote doel voor Lavreysen laat zich raden: het prolongeren van zijn olympische titel in Parijs in 2024.

Zijn honger lijkt in ieder geval nog lang niet gestild na zijn dominante optreden op de velodrome in Glasgow. "Ik vind dit gewoon fantastisch. Ik kan hiervan genieten. Het is zo vet, zo mooi. Ik wil ook nog wel even door."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl