Een beschadigde auto van een vakantieganger, die inmiddels terug is in Nederland
NOS Nieuws

ANWB begonnen met reparaties aan auto's Gardameer

Hulpverleners van de ANWB hebben dit weekend auto's gerepareerd van Nederlandse vakantiegangers die bij het Italiaanse Gardameer waren getroffen door noodweer. Tien auto's zijn nu klaar om weer mee naar Nederland te rijden.

Rond het Gardameer vielen begin deze week hagelstenen zo groot als tennisballen. Auto's, campers en caravans raakten zo beschadigd dat er niet meer in kon worden gereden.

Om de Nederlandse toeristen te helpen, stuurde de ANWB drie monteurs met materiaal voor noodreparaties naar Noord-Italië. Zij krijgen hulp van twee collega's die toevallig in de buurt op vakantie waren. "Ze konden het niet laten om de helpende hand toe te steken", zegt een woordvoerder van de ANWB.

De hulpverleners hebben autoruiten, dakluiken voor caravans, plexiglas en scheurvaste folie bij zich. De verwachting is dat zij zo'n tachtig tot honderd voertuigen kunnen repareren. Ze denken hier een week mee bezig te zijn, zegt de ANWB-woordvoerder tegen persbureau ANP.

Lokale garages te druk

De ANWB besloot om ter plekke reparaties uit te voeren, omdat garages in de buurt van het Gardameer het werk niet aankunnen. Bovendien kunnen de toeristen dan weer met hun eigen auto naar huis.

Zo'n 350 getroffen vakantiegangers kwamen vanochtend met bussen terug uit Italië. Dit vervoer was geregeld door de alarmcentrales SOS International, ANWB, Eurocross, VHD en Allianz. De auto's, campers, caravans en spullen van deze toeristen worden op een ander moment teruggehaald naar Nederland.

Beelden van het noodweer:

Campinggasten Gardameer belaagd door enorme hagelstenen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl