Een Wegenwacht van de ANWB op een camping (foto uit 2014)
NOS Nieuws

ANWB met ruiten en folie naar Gardameer voor noodreparaties

De ANWB stuurt drie monteurs naar Noord-Italië om vakantiegangers met zware hagelschade te helpen. De hulpverleners gaan rond het Gardameer noodreparaties uitvoeren zodat mensen met hun eigen auto naar huis kunnen rijden.

De omgeving van het Gardameer werd begin deze week getroffen door extreem noodweer. Er kwamen hagelstenen zo groot als tennisballen naar beneden. Tal van auto's, campers en caravans hebben schade opgelopen. Herstelbedrijven in de regio zijn sindsdien overbelast.

Ruiten en folie

Het ANWB-team vertrekt vandaag en is vanaf morgen inzetbaar. Ze hebben autoruiten, dakluiken voor caravans, plexiglas en scheurvaste folie mee. De hulpverleners denken daarmee tachtig tot honderd wagens te kunnen repareren.

De service is bedoeld voor mensen met een autoverzekering van de ANWB en bijbehorende dekking. De ANWB heeft bij het Gardameer al een vaste Wegenwacht die Nederlanders op weg kan helpen, maar die heeft nu versterking nodig.

Woensdag werd al bekend dat zo'n 200 Nederlanders die zijn aangewezen op vervangend vervoer morgen worden opgehaald met bussen. Hulpdienst SOS International verwacht dat het terughalen van beschadigde voertuigen nog dagen kan duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl