Hagelstenen die neerkwamen in de buurt van het Gardameer in Noord-Italië
NOS Nieuws

Getroffen Nederlandse vakantiegangers rond Gardameer met bussen teruggehaald

Een groep van zo'n 200 Nederlandse vakantiegangers die eerder deze week in het noorden van Italië werd getroffen door noodweer, wordt komende zaterdag opgehaald met bussen. Er rijden zes à zeven bussen met plek voor ongeveer veertig mensen per bus, zo bevestigt een woordvoerder van alarmcentrale SOS International na berichtgeving van persbureau ANP.

Volgens de woordvoerder zijn bijna alle plekken al volgeboekt. Later rijden er mogelijk nog meer bussen. Het vervoer wordt geregeld door de gezamenlijke Nederlandse alarmcentrales. Sommige mensen hadden gehoopt op vervangend vervoer om de vakantie te kunnen voortzetten, maar dat is voor de hulporganisaties niet te organiseren.

De getroffen vakantiegangers verbleven op verschillende plekken rond het Gardameer. Daar trok in de nacht van dinsdag op woensdag noodweer over met enorme hagelstenen. Veel auto's, campers en caravans zijn zwaar beschadigd. Een Twitteraar vroeg de ANWB of zij "5472 achterruiten en voorruiten naar Italië kunnen sturen".

Bekijk hier de schade die het noodweer aanrichtte::

Campinggasten Gardameer belaagd door enorme hagelstenen

Het terughalen van de beschadigde voertuigen wordt nog een enorme operatie die dagen gaat duren. "Het is een grote klus om de voertuigen van de camping te krijgen", zegt SOS International tegen het ANP, omdat "veel campings niet geschikt zijn voor grote transportwagens".

Elders in Italië vielen door het noodweer twee doden. In de regio Brescia kwam een 16-jarig meisje om het leven door een vallende boom en in de buurt van Milaan kwam een vrouw 58 om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl