Schade na de droneaanval in het zakendistrict van Moskou
NOS Nieuws

Oekraïense drones bereiken opnieuw centrum van Moskou

In het centrum van Moskou zijn twee gebouwen beschadigd geraakt door een Oekraïense droneaanval, melden Russische staatsmedia. De aanval gebeurde vannacht in het financiële district van de Russische hoofdstad. Daarbij is een bewaker van een van de gebouwen gewond geraakt.

Volgens het ministerie van Defensie waren er drie drones betrokken bij de aanval. Een daarvan werd onderschept in Odintsovo, een westelijke voorstad van Moskou. Vanwege de aanval werd het vliegverkeer op luchthaven Vnoekovo een uur stilgelegd.

Het zakendistrict Moskva-Citi, bekend van zijn wolkenkrabbers, ligt zo'n vijf kilometer van het Kremlin verwijderd. In een van de gebouwen die geraakt is, zitten drie Russische ministeries en appartementen.

Op video-opnames van de vermoedelijke droneaanval is te horen dat er iets overvliegt in het zakencentrum van Moskou. Even later is verderop een explosie te zien. Op beelden is te zien dat meerdere ramen en kozijnen gesneuveld zijn.

Moment van drone-aanval in centrum van Moskou vastgelegd

Afgelopen maandag raakten bij een droneaanval ook al twee gebouwen in Moskou beschadigd. Een daarvan werd vlak bij het ministerie van Defensie uit de lucht gehaald. De Oekraïense vicepremier Fedorov zei daarna dat er meer droneaanvallen zouden volgen. Oekraïne heeft niet gereageerd op de nieuwste aanval.

Een ooggetuige zegt de explosie hard gevoeld te hebben:

Droneaanval op zakendistrict Moskou: 'Iedereen sprong op'

De Russische autoriteiten zeggen vannacht ook een massale droneaanval op de Krim te hebben afgeslagen. Volgens het ministerie van Defensie waren er 25 Oekraïense drones ingezet, die allemaal uitgeschakeld zijn. Er is geen sprake van schade of slachtoffers, zegt Rusland.

Moskou is dit jaar al vaker doelwit geweest van drone-aanvallen. In mei ontplofte er een vlak boven de werkplek van president Poetin in het Kremlin. Die zou daar op dat moment niet aanwezig zijn geweest. Later die maand was er een drone-aanval in de buurt van zijn presidentiële buitenverblijf. Er zijn aanwijzingen dat Poetin daar toen wel was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl