NOS SportAangepast

3x3-basketballers ongeslagen naar kwartfinales WK na weer twee zeges

De Nederlandse 3x3-basketballers hebben ook hun laatste twee groepswedstrijden bij het WK in Wenen gewonnen. Jan Driessen, Worthy de Jong, Arvin Slagter en Dimeo van der Horst waren al voor het verstrijken van de tien minuten speeltijd klaar met Zwitserland (21-17) en Hongarije (21-10).

Daardoor werd Oranje winnaar van groep D en gaat het met een ongeslagen status naar de kwartfinales, die bij het vorige WK het eindstation waren.

3x3-basketballers winnen opnieuw en zijn zeker van knock-outfase WK

Nederland nam in de wedstrijd tegen Zwitserland snel een voorsprong, maar gaf die halverwege wel even uit handen. De Zwitsers kwamen op een 12-10 voorsprong, waarop Oranje weer een tandje bijschakelde en doorstoomde naar de zege.

Met nog 1.20 minuten op de klok scoorde De Jong het beslissende punt: 21-17. De Jong was, net als in de eerste twee wedstrijden dit WK, de uitblinker bij Oranje. Hij maakte negen punten. Dimeo van der Horst maakte er zes, Driessen en Slagter beiden drie.

De laatste groepswedstrijd, tegen Hongarije, was nog sneller klaar. Binnen zes minuten had Nederland al 21 punten gemaakt en kon het als winnaar van het veld stappen. De Hongaren kwamen geen moment in de buurt van de zege en bleven steken op tien punten.

De Nederlandse vrouwen waren ook actief in Wenen, maar konden na vier groepsduels weer naar huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl