Nederland bij het WK 3x3-basketbal
NOS Sport

Titelverdediger Frankrijk stuurt gehavende 3x3-basketbalsters op WK naar huis

De Nederlandse 3x3-basketbalsters zijn in de groepsfase uitgeschakeld op het WK in Wenen. Een 21-8 nederlaag tegen regerend wereldkampioen Frankrijk werd Oranje, vorig jaar nog verliezend finalist van het EK, fataal.

Het was al geen gemakkelijke opgave, na eerdere nederlagen tegen Oostenrijk en Brazilië, maar zonder de geblesseerde Loyce Bettonvil werd het voor het als achtste geplaatste Nederlandse team haast een onmogelijke klus om de volgende ronde van het WK in Oostenrijk te halen.

In 3x3 basketball beschikt elk team over maar één wissel. En die was Nederland dus al kwijt, terwijl er gewonnen moest worden van achtereenvolgens Spanje, de Europees kampioen van 2021, en de sterke Fransen.

De overgebleven Kiki Fleuren, Julia Jorritsma en Natalie van den Adel gaven alles wat ze in zich hadden en dat leverde tegen Spanje een knappe 19-13 zege op. Tegen Frankrijk was Nederland al snel kansloos. Met een kleine vijf minuten nog op de klok, hadden de Fransen de maximale score van 21 punten al binnen.

Mannen doen het beter

De mannen liggen wel op koers om de groepsfase van het WK te overleven. Onder leiding van een ontketende Worthy de Jong werden Mongolië en Japan woensdag met grote cijfers verslagen. Vrijdag wachten duels met Zwitserland en Hongarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl