Casper Ruud
NOS SportAangepast

Ruud slaat zich voorbij Italiaanse qualifier, Sinner onderuit in zinderend duel

Casper Ruud heeft op Roland Garros de derde ronde bereikt. De Noorse nummer vier van de plaatsingslijst, vorig jaar nog verliezend finalist, wurmde zich in drie uur langs de Italiaanse qualifier Giulio Zeppieri: 6-3, 6-2, 4-6, 7-5.

De linkshandige Zeppieri, net als vorig jaar via de kwalificaties tot het hoofdschema doorgedrongen, kwam er aanvankelijk niet aan te pas tegen Ruud.

Gelijke tred

Maar toen hij besloot iets meer risico te nemen, werd het een echte wedstrijd. Met dropshots, gewaagde slices en voluit geslagen tweede services hield de 21-jarige Zeppieri, de nummer 129 van de wereld, ineens wel gelijke tred.

Hij dwong een vierde set af en daarin brak hij terug toen Ruud serveerde voor de wedstrijd. De Noor sloeg echter direct terug.

Voor de als achtste geplaatste Jannik Sinner viel het doek. De Italiaan boog in een zinderend duel, waarin hij twee matchpoints kreeg, voor Daniel Altmaier. De Duitser won met 6-7 (0), 7-6 (7), 1-6, 7-6 (4), 7-5.

Altmaier omhelst Sinner na het laatste punt

Altmaier speelde vijf uur lang elke bal alsof het zijn laatste was. Sinner kon geen moment achterover leunen, zelfs niet toen hij in de eerste tiebreak met 6-0 leidde.

En Altmaier bleef knokken, ook na de kansloos verloren derde set.

Ongelooflijke spanning

De sets die volgden waren ongelooflijk spannend. Games van tien minuten, een netbal van Altmaier op matchpoint tegen en Sinner die dood en begraven leek bij 5-6 (0-40) in de vijfde set. Het kwam allemaal voorbij.

Sinner kreeg nog drie breakpoints, maar benutte ze niet. Altmaier, de mondiale nummer 79, ging er vervolgens met de zwaarbevochten overwinning vandoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl