Novak Djokovic
NOS Sport

Tennisfederatie onderneemt geen verdere actie na politieke uitspraken Djokovic

Novak Djokovic krijgt geen straf van de internationale tennisfederatie naar aanleiding van zijn politieke uitspraken tijdens Roland Garros. De Serviër benutte de aandacht die hij als toptennisser op zich gericht had om ook zijn mening even te geven over de ongeregeldheden in Kosovo.

"Onze mensen zijn uit de gemeenten verdreven. Dit is het minste wat ik kon doen. Als publieke figuur voel ik me verplicht om steun te betuigen aan ons volk en heel Servië", zei Djokovic over zijn veelbesproken actie. Volgens de Kosovaren maakt de tennisser zich schuldig aan het verspreiden van Servische nationalistische propaganda.

De Franse minister van Sport had Djokovic gewaarschuwd om zijn uitspraken. Ook heeft er al een gesprek plaatsgevonden tussen Djokovic en toernooidirecter Amélie Mauresmo.

Daarmee lijkt de kous af. In de regelgeving van grandslamtoernooien staat verder ook geen bepaling dat politieke uitspraken verboden zijn.

En ook Djokovic liet al weten geen woorden meer vuil te maken aan de kwestie, al liet hij wel weten achter zijn standpunten te blijven staan. "Ik zou ze kunnen herhalen, maar dat ga ik niet doen", aldus Djokovic. "Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen."

Novak Djokovic reageert op de ongeregeldheden in Kosovo:

Djokovic reageert op Kosovo-rellen: 'Voel de verantwoordelijkheid als publiek figuur'

Alle commotie heeft geen invloed gehad op het spel van Djokovic, die woensdag eenvoudig afrekende Márton Fucsovics. Djokovic, als derde geplaatst in Parijs, speelt vrijdag in de derde ronde tegen Alejandro Davidovich Fokina.

"Ach, een grand slam zonder ophef zal er voor mij wel nooit inzitten", besluit Djokovic. "Hoeft ook niet, het is iets wat me drijft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl