NOS Sport

Djokovic reageert op Roland Garros op ongeregeldheden: 'Kosovo hart van Servië'

Novak Djokovic heeft op Roland Garros gereageerd op de ongeregeldheden in Kosovo. Na zijn partij schreef hij op de cameralens: "Kosovo is het hart van Servië, stop het geweld".

Bij ongeregeldheden in het Noorden van Kosovo raakten maandagmiddag betogers en militairen van de door de NAVO geleide vredesmacht KFOR gewond. Etnische Serviërs probeerden te voorkomen dat Albanese burgemeesters werden geïnstalleerd.

Servië en Kosovo liggen al tientallen jaren met elkaar overhoop. Servië beschouwt Kosovo als onderdeel van de Servische staat.

Na zijn partij op Roland Garros schreef Novak Djokovic op de cameralens: "Kosovo is het hart van Servië, stop het geweld".

Bij het Servische radiostation RFI ging Djokovic dieper in op zijn statement. "Er zijn veel redenen waarom ik dit heb opgeschreven. Kosovo is het hart van Servië: ons bolwerk, waar onze belangrijkste kloosters staan."

De Franse tennisbond liet weten dat het geen controle heeft op hetgeen spelers zeggen of schrijven. Djokovic won zijn eerste partij op Roland Garros in drie sets van Aleksandar Kovacevic.

Djokovic steunt Kosovo: 'Voel de verantwoordelijkheid als publiek figuur'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl