Griekspoor verliest zinderende vijfsetter op Roland Garros: 'Doodziek van'

Griekspoor na slopende partij uitgeschakeld in tweede ronde Roland Garros

Tallon Griekspoor is na een meeslepende wedstrijd blijven steken in de tweede ronde van Roland Garros. De Nederlander moest na bijna vijf uur zijn meerdere erkennen in de Poolse nummer veertien van de wereld, Hubert Hurkacz: 3-6, 7-5, 7-6 (13), 6-7 (5), 4-6.

Met name de tiebreak in de derde set was een thriller. Daarin trok Griekspoor na een klein half uur aan het langste eind, nadat hij vijf setpoints had gemist - hij stond 6-3 voor - en vijf setpoints had overleefd.

In de vierde set serveerde Griekspoor op 5-4 tevergeefs voor de winst.

Doodziek

Na afloop gaf Griekspoor dan ook aan "doodziek" te zijn van de nederlaag, maar zich fysiek nog best aardig te voelen. Ook de enkel waar hij lang mee sukkelde hield het goed. "Totaal geen last van gehad, dat is mega-positief."

Griekspoor 'doodziek' van nederlaag, maar 'mega-positief' over pijnvrije enkel

Griekspoor, de nummer 39 van de wereld, had in zijn eerste wedstrijd in Parijs met veel moeite en frustratie de Spaanse qualifier Pedro Martínez verslagen. De eerste set van zijn tweede wedstrijd was minstens zo frustrerend voor hem.

Griekspoor moest de eerste negen punten aan de Pool laten. Hierdoor keek hij al vroeg tegen een ruime achterstand aan. Hij kreeg twee keer de kans terug te komen, maar dat mislukte.

Gelijk op

In de tweede set liep het beter bij Griekspoor en ontstond er een spannende strijd. De Nederlander liet zien dat hij uitstekend uit de voeten kan op gravel.

Bij een 6-5 voorsprong kreeg hij drie breek- en setpunten. Hurkacz sloeg de bal na een mooie rally in het net en dus werd de tweede set gewonnen door Griekspoor, die vorig jaar in Parijs ook al in de tweede ronde strandde.

Hubert Hurkacz in actie tegen Tallon Griekspoor

Na het winnen van de enerverende tiebreak in de derde set leek Griekspoor op weg naar de winst en een ontmoeting met de ongeplaatste Peruaan Juan Pablo Varillas in de derde ronde van het grandslamtoernooi in Parijs.

Serveren voor de winst

Hij kwam in de vierde set een break voor, serveerde op 5-4 voor de winst, maar kwam met drie afzwaaiers op de proppen. Wat volgde was een nieuwe tiebreak, waarin Griekspoor snel achter kwam. Hij werkte nog wel drie setpoints weg, maar kon een vijfde set niet voorkomen.

Daarin kreeg Griekspoor op 4-3 een breakpoint, maar Hurkacz bleef overeind en brak de Nederlander in de volgende game. De Pool serveerde het duel daarna uit.