NOS SportAangepast

Politieke rel brengt Djokovic niet uit balans: soepel verder op Roland Garros

Politieke rel of niet, Novak Djokovic heeft zich 'gewoon' geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. Na een moeizame start rekende de Serviër in Parijs af met de Hongaar Márton Fucsovics, de nummer 83 van de wereld: 7-6 (2), 6-0, 6-3.

Nieuwe statements omtrent de ongeregeldheden van de afgelopen dagen in Kosovo kwamen er niet. Djokovic schreef zondag na zijn overwinning in de eerste ronde met een stift op de cameralens: "Kosovo is het hart van Servië, stop het geweld".

Daar kwamen veel reacties op. Zo vond de Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, de actie van Djokovic "niet gepast".

Djokovic, die alleen in 2005 bij zijn eerste optreden niet verder kwam dan de tweede ronde (opgave tegen de Argentijn Guillermo Coria), leek de openingsset eenvoudig op te eisen.

Nadat de Hongaar een 4-1 achterstand had gerepareerd, had Djokovic daar uiteindelijk toch bijna anderhalf uur voor nodig. Fucsovics leefde daarna nog even op in set drie, maar daar was de Serviër niet van onder de indruk.

Ook Alcaraz verder

Ook die andere favoriet, Carlos Alcaraz, haalde de derde ronde. De Spaanse nummer één van de wereld won in vier sets van de Japanner Taro Daniel: 6-1 ,3-6, 6-1, 6-2.

Alcaraz

De Spanjaard, vorig jaar kwartfinalist, verloor dit jaar in vier partijen nog geen set tegen spelers uit de top-10, maar leverde in vijf van zijn laatste negen partijen tegen spelers buiten de top-100 opmerkelijk genoeg minimaal een set in.

Dat was tegen de Japanner niet anders. Alcaraz kon een vroege break van Daniel in de tweede set niet meer repareren, maar zette daarna weer aan. Daniel, die voor de derde keer in de tweede ronde stond, was na zijn setwinst kansloos.

Kokkinakis en Tsitsipas

Thanasi Kokkinakis versloeg in een uitputtingsslag Stan Wawrinka. De Australiër won de partij met 3-6, 7-5, 6-3, 6-7 (4), 6-3. De wedstrijd duurde vier uur en 38 minuten.

Stefanos Tsitsipas drong vlotjes door tot de derde ronde op Roland Garros. De in Parijs als vijfde geplaatste Griek was met 6-3, 7-6 (4), 6-2 te sterk voor Roberto Carballés (ATP-57).

Stefanos Tsitsipas

De 24-jarige Tsitsipas had de regie stevig in handen en hield z'n opponent met machtige klappen ver achterin. De taaie Carballés had echter veel terug en in zijn ongeduld om de muur aan de overkant te slechten, waren de uithalen van de Griek niet altijd even nauwkeurig.

Hij hielp de zes jaar oudere Spanjaard na een slordige servicegame in de tweede set weer terug in de wedstrijd. In de tiebreak was Tsitsipas echter weer bij de les en daarna drukte de verliezend finalist van 2021, die een jaar daarvoor tot de laatste vier was gereikt, met gemak door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl