NOS SportAangepast

Blinkova stunt op Roland Garros tegen thuisspeelster Garcia, pupil Sluiter wint ook

Anna Blinkova heeft op Roland Garros voor een verrassing gezorgd. De Russin, die op de 56ste plek van de wereldranglijst staat, bleef rustig in een thriller tegen de als vijfde geplaatste Française Caroline Garcia: 4-6, 6-2, 7-5.

Blinkova

Garcia, vorig jaar halve finaliste bij de US Open, struikelde in 2019 ook al over Blinkova, net als nu in ronde twee en op Court Philippe Chartier. In 'de thuiswedstrijd' leek Garcia op weg naar revanche, want ze won overtuigend de openingsset.

In de tweede set stortte ze in (eerste opslagpercentage van 33 en 22 missers). In set drie kwam de Française een break achter en werd het 5-5 na een spannende game met kansen over een weer. De Russin brak Garcia opnieuw, overleefde daarna breekpunten en sloeg op haar negende matchpoint toe met een servicewinner.

Sabalenka en Pegula winnen

Een van de topfavorieten, de als tweede geplaatste Aryna Sabalenka, liet zich niet verrassen in de tweede ronde. Ze trok in een Belarussisch onderonsje tegen Iryna Shymanovich met 7-5, 6-2 aan het langste eind.

Jessica Pegula bereikte zonder al te veel inspanning de derde ronde. De als derde geplaatste Amerikaanse had de eerste set met 6-2 gewonnen van Camilla Giorgi, waarna de Italiaanse de strijd staakte vanwege een blessure.

Jessica Pegula

Voor voormalig toernooiwinnares Jelena Ostapenko viel het doek. De Letse, als zestiende ingeschaald, moest haar meerdere erkennen in grandslamdebutante Peyton Stearns uit de Verenigde Staten: 3-6, 6-1, 2-6.

Ostapenko ging in 2017 verrassend met de eindzege aan de haal in Parijs, maar sindsdien reikte ze slechts één keer tot de derde ronde. De 21-jarige Stearns speelde tot nu toe veelal ITF-toernooien, maar veroverde in april al wel haar eerste WTA-titel. Dat deed ze op het gravel in Bogota.

Svitolina

Jelena Svitolina drong ten koste van Storm Hunter door tot de derde ronde. De Oekraïense, vorige week goed voor de titel bij het WTA-toernooi in Straatsburg, kreeg de zege evenwel niet cadeau: 2-6, 6-3, 6-1.

Jelina Svitolina

De 28-jarige Svitolina, in september 2017 de nummer drie van de wereld, is op de weg terug nadat ze eind vorig jaar moeder is geworden. De sinds kort door Raemon Sluiter gecoachte tennisster, die onder invloed van de Rotterdammer vaker de aanval lijkt te kiezen dan voorheen, keerde onlangs terug in de top-200.

Haar Australische opponente bivakkeert daar juist net buiten en doet het vooral goed in het dubbelspel, waarin ze nummer vijf van de wereld is. Hunter bood Svitolina goed weerwerk, vooral met haar forehand. Gaandeweg werd ze echter slordiger en de geduldige Oekraïense kon de partij toch naar zich toetrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl