Raemon Sluiter
NOS Sport

Coach Sluiter moet 'moeder' Svitolina terugbrengen naar de tennistop

Raemon Sluiter is de nieuwe coach van de Oekraïense tennisster Elina Svitolina. De Rotterdammer heeft dat bevestigd aan het ANP.

Sluiter werkte tot eind vorig jaar met Tallon Griekspoor. De twee besloten in december de samenwerking te beëindigen. Sluiter was ook lange tijd coach van de inmiddels gestopte Kiki Bertens.

De 28-jarige Svitolina kreeg in oktober samen met de Franse tennisser Gaël Monfils een dochter. Ze wil onder leiding van Sluiter terugkeren op het hoogste niveau. Het doel is om in april haar rentree te maken op de WTA Tour.

Svitolina stond in haar hoogtijdagen derde op de wereldranglijst, maar al haar punten zijn inmiddels verdampt. Op basis van een beschermde status mag ze echter aan een aantal grote toernooien meedoen om te proberen snel weer aansluiting te vinden bij de toppers.

Al samen getraind

Nadat de samenwerking met Griekspoor was gestopt, ging Sluiter al een paar weken samen met Svitolina in Zwitserland trainen. "Ze is zeer gefocust en wil sterk terugkomen", merkte Sluiter op in De Telegraaf.

Elina Svitolina

"Natuurlijk wordt het zwaar, lichamelijk en ook mentaal. Als Elina en Gaël samen een grandslamtoernooi spelen, zal er een nanny meegaan of wellicht een van hun ouders om op de kinderen te passen, maar ze zal ook weleens zonder haar dochter naar een toernooi gaan. Hoe je daarop reageert, weet je niet van tevoren."

Svitolina won in haar loopbaan zestien WTA-titels, maar kwam op de grandslamtoernooien nooit verder dan de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl