De hoofdtribune werd bestormd
NOS NieuwsAangepast

26 verdachten AZ-rellen melden zich na oproep bij politie

Zeker 26 mensen die mogelijk betrokken waren bij de ongeregeldheden na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United vorige week hebben zich bij de politie gemeld.

De politie waarschuwde relschoppers gisteren dat er 24 verdachten herkenbaar in beeld zouden worden gebracht in Opsporing Verzocht van vanavond. "Mocht je zelf betrokken zijn bij deze ongeregeldheden en je wilt voorkomen dat jouw foto op de nationale televisie wordt getoond, meld je dan zo spoedig mogelijk bij de politie", luidde de boodschap.

Een woordvoerder van de politie zegt dat 14 van de 24 gezochte mensen zich gemeld hebben. De andere mensen die zich hebben gemeld werden niet actief gezocht, maar waren mogelijk toch betrokken bij de rellen.

Relschoppers hadden tot 16.00 uur vanmiddag de tijd om naar de politie te gaan. Foto's van de tien relschoppers die zich nog niet hebben gemeld, zullen vanavond worden getoond. Mochten zij op het laatste moment toch nog naar de politie gaan, dan zullen hun foto's niet worden getoond. "Dat is dan niet proportioneel", aldus de woordvoerder. Gisteren meldden zich al twee mensen na de oproep.

Bestorming tribune

Donderdag trokken relschoppers een hek omver en bestormden de hoofdtribune van het AFAS Stadion in Alkmaar, na de uitschakeling van AZ in de halve finale van de Conference League. Daar zochten ze de confrontatie met fans van West Ham United uit Londen.

Bij de wedstrijd in Engeland was het een week ervoor ook al onrustig. Toen werden AZ-fans belaagd door aanhangers van West Ham.

AZ-supporters bestormen hoofdtribune

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl