Politie bij het stadion van AZ, vorige week
NOS Nieuws

Twee verdachten van rellen in AZ-stadion melden zich, beelden morgen op tv

Bij de politie hebben zich inmiddels twee mensen gemeld vanwege de ongeregeldheden na de wedstrijd AZ - West Ham United van afgelopen donderdag. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, zegt de politie.

Een aantal andere verdachten is ook al herkend op basis van beelden die de politie heeft bekeken. Morgenavond laat de politie 24 foto's van verdachten zien in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het zijn verdachten die nog niet door de politie zijn herkend.

"Mocht je zelf betrokken zijn bij deze ongeregeldheden en je wilt voorkomen dat jouw foto op de nationale televisie wordt getoond, meld je dan zo spoedig mogelijk", waarschuwt de politie.

Bestorming tribune

Donderdag trokken relschoppers een hek omver en bestormden de hoofdtribune van het AFAS Stadion in Alkmaar, na de uitschakeling van AZ in de halve finale van de Conference League. Daar zochten ze de confrontatie met fans van West Ham United uit Londen.

Bij de wedstrijd in Engeland was het een week ervoor ook al onrustig. Toen werden AZ-fans belaagd door fans van West Ham.

AZ-supporters bestormen hoofdtribune

Advertentie via Ster.nl