Primoz Roglic met paraplu
NOS Wielrennen

Dertiende etappe Giro d'Italia ingekort wegens slechte weersomstandigheden

De dertiende etappe van de Giro d'Italia is verder ingekort vanwege het extreme weer in Italië. De rit van vandaag is nu slechts 75 kilometer lang, in plaats van 199 kilometer. In eerste instantie was de etappe zelfs 207 kilometer lang, maar dat was ook al aangepast.

"Gezien de ongunstige weersomstandigheden, met name in het Italiaanse deel, heeft de organisatie besloten aan de verzoeken van de renners tegemoet te komen door het protocol inzake extreem weer toe te passen", meldde de organisatie vrijdagochtend.

De start vindt nu plaats in het Zwitserse Le Châble, om 15.00 uur. Het slot van de etappe blijft ongewijzigd. De finish vindt nog altijd plaats in Crans Montana.

Dinsdag werd al besloten om de dertiende etappe in te korten. De Grote Sint-Bernhardpas, bij de grens met Zwitserland, werd toen al uit het parcours gehaald omdat er sneeuw lag.

Al 41 afstappers

Ook in de derde week van de Giro wordt de organisatie vermoedelijk voor grote uitdagingen gesteld door het weer. Er zijn dan veel bergritten.

De Giro duurt tot en met zondag 28 mei. De wielerronde heeft te maken met veel uitvallers, onder meer vanwege coronabesmettingen hebben al 41 renners moeten opgeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl