Tao Geoghegan Hart
NOS WielrennenAangepast

Exodus Giro duurt voort: Geoghegan Hart valt uit en vier QuickStep-renners hebben corona

De 106de editie van de Giro d'Italia blijft momenteel weinig bespaard. Na het uitvallen van Remco Evenepoel raakte de Italiaanse wielerronde opnieuw een grote favoriet kwijt: Tao Geoghegan Hart van de Ineos-ploeg.

De Britse nummer drie van het algemeen klassement en eindwinnaar van 2020 ging in de elfde etappe in een afzink onderuit en moest met een ambulance worden afgevoerd. De 28-jarige Hart kwam in de rit van Camaiore naar Tortona op 70 kilometer van de meet ten val.

Ook rozetruidrager Geraint Thomas en Jumbo Visma-kopman Primoz Roglic lagen erbij, maar zij konden snel weer op hun fiets stappen. Movistar-renner Oscar Rodriguez verliet eveneens de Giro noodgedwongen na een valpartij.

De trieste aftocht van Tao Geoghegan Hart

Het uitvallen van Geoghegan Hart kwam nadat nog eens vier renners van Soudal-QuickStep positief hadden op het coronavirus. Dat meldde de Belgische formatie woensdagochtend. Het ging om Jan Hirt, Josef Cerny, Louis Vervaeke en Matteo Cattaneo.

"Na de positieve test van Remco zondagavond, voelden nog twee renners zich niet goed maandag", legde teamarts Toon Cruyt uit.

"Ze testten echter negatief. Maar uit een volgende ronde van PCR-testen bleek dat vier renners positief waren. We blijven de overige drie renners en het personeel die in koers zijn monitoren."

Het trio van QuickStep dat de Giro vervolgt: Davide Ballerini, Pieter Serry en Ilan van Wilder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl