NOS Wielrennen

Opnieuw Duits dagsucces in de Giro: Denz klopt twee medevluchters in Rivoli

Opnieuw Duits dagsucces in de Giro: Denz klopt zijn medevluchters in Rivoli

De twaalfde etappe in de Giro d'Italia, een heuvelachtige rit over 185 kilometer, heeft een Duitse winnaar opgeleverd. Bora-renner Nico Denz was in Rivoli de sterkste en behaalde bovendien zijn eerste zege in een grote ronde.

De 29-jarige Denz klopte medevluchters Toms Skujins (Trek) en Sebastian Berwick (Israel-Premier Tech) in de sprint. Woensdag won ook al een Duitser in de Giro: Pascal Ackermann.

Kopgroep

Denz, Skujins en Berwick maakten aanvankelijk deel uit van een kopgroep van dertig, met onder anderen Bauke Mollema (Trek).

Met nog ruim 90 kilometer te gaan, maakten Samuele Battistella (Astana), Denz, Alessandro Tonelli (Green Project-Bardiani), Berwick en Skujins zich los van de kopgroep.

Toms Skujins leidt de dans in de twaalfde etappe

Battistella viel rap weg, waarna Tonelli op zo'n 35 kilometer van de meet op de Colle Braida (tweede categorie, 9,8 kilometer en 7,1% gemiddeld stijgingspercentage) moest lossen.

Denz, Berwick en Skujins bleven over en gingen strijden om de dagzege. De Duitser toonde in de straten van Rivoli zijn klasse. Skujins eindigde als tweede, Berwick derde.

Vrijdag krijgen de renners een zware bergetappe voor de kiezen, met aankomst in het Zwitserse skioord Crans-Montana. Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) start dan wederom in de roze leiderstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl