David Moyes, de trainer van West Ham United
NOS Voetbal

Moyes leunt niet achterover richting AZ: 'Jonge spelers exceptioneel goed'

Morgenavond speelt AZ in London tegen West Ham United in de halve finales van de Conference League. Voor West Ham-trainer David Moyes is het een weerzien met de club uit Alkmaar. In 2007 speelde de Schot met Everton ook al tegen AZ. Toen won Everton met 2-3.

Vorig jaar haalde West Ham ook de halve finales van de Europa League. Door een nederlaag tegen Frankfurt liep de club de finale mis. Dit jaar dus een nieuwe kans voor de Londenaren. Afgelopen weekend kende West Ham een goede voorbereiding door te winnen van het Manchester United van Erik ten Hag.

Stap verder

Volgens Moyes zou het behalen van de finale "fantastisch zijn". "Een finale halen is voor elk team iets groots. Iedereen wil succesvol zijn, dat is erg moeilijk. Het was mooi om vorig jaar de halve finale te halen. We hopen dat we nu een stap verder kunnen zetten en de finale kunnen halen."

West Ham-coach Moyes looft aanpak AZ: 'Model met interessante jonge spelers'

Moyes zou West Ham niet als favoriet aanwijzen voor de wedstrijd tegen de ploeg van Pascal Jansen. "Dat zou ik niet zeggen, omdat ik een hoop respect heb voor AZ en de manier waarop ze spelen. Ze hebben een geweldig seizoen en het is een moeilijke tegenstander."

"Elk Nederlandse team waartegen je speelt, is goed. Ze zijn voetballend goed en worden goed gecoacht. Het wordt een moeilijke wedstrijd."

Youth League

De goede prestaties van de jonge spelers is Moyes niet ontgaan. "Ik kende de manier waarop ze de club opbouwen. Ze hebben een hoop jonge spelers, en hebben een model dat goed bij de club past. Ze hebben talentvolle spelers die het exceptioneel goed doen, want ze wonnen de Youth League. Ze bouwen aan de toekomst, maar hebben nu ook een goed team."

De Schotse trainer is sowieso onder de indruk van de Nederlandse talentenschool. "De Nederlanders zijn altijd goed geweest in het ontwikkelen van jonge spelers. De jonge teams doen het altijd erg goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl