Karim Benzema

Benzema produceert derde hattrick van de maand, 15-jarige debutant bij Barcelona

Real Madrid heeft zonder veel moeite het thuisduel met Almería gewonnen. De nummer twee van La Liga boekte in het eigen Bernabéu een 4-2 overwinning. Almería, dat nog strijdt tegen degradatie, verscheen met een dubbele muur aan verdedigers, maar baten deed het niet.

Karim Benzema scoorde voor de pauze drie keer; de 1-0 op aangeven van Vinicius Júnior, de 2-0 na een prachtige actie van Rodrygo vlak bij de achterlijn en de 3-0 vanaf de penaltystip. Lázaro deed daarna met een intikker in de blessuretijd van de eerste helft wat terug voor Almería.

Drie hattricks

Het was voor de derde keer in april dat Benzema een hattrick voor zijn rekening nam. De 35-jarige Fransman scoorde in La Liga tegen Real Valladolid (6-0) en in de Copa del Rey tegen Barcelona (0-4) eveneens drie keer.

Real Madrid kwam door een geplaatst schot van Rodrygo kort na de rust op 4-1. Almería liet daarna de verdedigende taken meer los, kreeg ook een paar kansjes en een ervan werd benut: Lucas Robertone kopte in de 61ste minuut de bal van dichtbij in de bovenhoek.

Koploper Barcelona antwoordde later op de avond met een 4-0 thuisoverwinning subtopper Real Betis en houdt daardoor een marge van elf punten voorsprong op Real Madrid.

Het liep bepaald niet op rolletjes voor Betis: Luiz Felipe haakte vroeg af met een blessure en zijn vervanger Edgar Gonzalez stond amper twintig minuten in het veld toen hij zijn tweede gele kaart kreeg en Barça leidde voor rust al met 3-0.

Andreas Christensen kopte raak, Robert Lewandowski schoof de bal in de verre hoek en Raphinha verschalkte de keeper met een schot via de grond.

Jongste debutant ooit

Door een eigen doelpunt van Rodriguez werd het tien minuten voor tijd 4-0. De pas 15-jarige Lamine Yamal mocht daarna zijn debuut maken voor de Catalanen. Hij werd daarmee de jongste debutant van Barcelona in La Liga.

Yamal speelde op 1 maart nog mee met de talenten van Barcelona in de wedstrijd tegen AZ in de achtste finales van de UEFA Youth League. AZ won het duel met 3-0.

Lamine Yamal krijgt voor zijn debuut nog een bemoedigend schouderklopje van trainer Xavi