Valentin Castellanos viert een van zijn treffers
NOS Voetbal

Girona-spits Castellanos velt met kwartet goals Real Madrid

Op bezoek bij nummer elf Girona heeft Real Madrid een zeer pijnlijke competitienederlaag geleden. Dankzij grote uitblinker Valentín Castellanos werd het 4-2 voor de thuisclub. Het was alweer de zesde nederlaag voor Real dit seizoen.

De Argentijn Castellanos was verantwoordelijk voor alle treffers van Girona. Minstens vier keer scoren tegen Real Madrid in de competitie, dat was al meer dan 75 jaar niet meer voorgekomen. In december 1947 gebeurde dat voor het laatst. Toen wist Esteban Echavarría, in dienst van Real Oviedo, zelfs vijf maal te scoren tegen de Koninklijke.

Real speelde zonder de geblesseerde spits Karim Benzema en de zieke doelman Thibaut Courtois. Aan de hand van Vinícius Júnior heerste Real voor rust, maar veel leverde dat niet op. Castellanos maakte na een kwartier zijn eerste en na zwak ingrijpen van Eder Militao maakte de spits zijn tweede.

Vinicius is niet blij met Valentin Castellanos

Via een kopbal van Vinícius werd het 2-1. Real kon alleen maar toezien hoe Girona door typische spitsendoelpunten van de Argentijn na de pauze uitliep naar 4-1. Lucas Vazquez wist de score nog een iets beter aanzien te geven door vijf minuten voor tijd de 4-2 te maken.

Barça blij

Dankzij de zege klimt Girona naar de negende plaats in La Liga. Bij koploper FC Barcelona zullen ze de uitslag met gejuich hebben ontvangen, want de ploeg van Frenkie de Jong kan de toch al fikse marge op de nummer twee van de competitie woensdagavond uitbreiden naar veertien punten. De Catalanen gaan dan op bezoek bij Rayo Vallecano.

Stand La Liga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl