Chelsea viert de 1-0
NOS Voetbal

Real is Chelsea ook in Londen de baas en bereikt halve finales Champions League

Real Madrid heeft Chelsea ook in de return van de kwartfinales van de Champions League verslagen. Evenals in Bernabéu werd het 2-0 voor de Koninklijke, dat doorgaat naar de halve finales.

Chelsea verloor daarmee ook de vierde wedstrijd sinds de rentree van coach Frank Lampard.

Bij de laatste vier wordt Manchester City of Bayern München de tegenstander van titelverdediger Real, waarschijnlijk City na de 3-0 zege van de Engelsen vorige week in Manchester. Woensdag is de return.

Naast Real bereikte vanavond ook AC Milan de laatste vier van de Champions League. De vierde kwartfinale gaat morgen tussen Internazionale en Benfica (2-0).

Missers Kanté en Cucurella

De winnaar van 2021 (Chelsea) en de bekerhouder (Real) troffen elkaar al voor het derde jaar op rij in de knock-outfase. Chelsea had het spannend kunnen maken, maar N'Golo Kanté en Marc Cucurella faalden van dichtbij. Kanté schoot van dichtbij naast en Thibaut Courtois redde fenomenaal op Cucurella.

  • EPA
    Thibaut Courtois (r) redt op Marc Cucurella (l)
  • Reuters
    Rodrygo juicht, Chelsea treurt

Bij Real kwam het gevaar met name van Vinícius Júnior. De Braziliaan schoot na een klein half uur eerst op de vuisten van doelman Kepa Arrizabalaga. In de 41ste minuut was Vinícius weer dicht bij een treffer, maar hij verwerkte de bal na een voorzet van Luka Modric niet goed.

Dubbelslag Rodrygo

Verder trof Rodrygo namens Real de buitenkant van de paal en schoot Karim Benzema na een voorzet van Federico Valverde uit een moeilijke positie in het zijnet. Kanté miste na de rust weer een kans en daarna sloeg de nummer twee van Spanje wel toe.

Op aangeven van Vinícius Júnior scoorde Rodrygo, kort nadat hij Trevoh Chalobah voorbijgesneld was. Chelsea kwam die klap niet meer te boven. Ook de 0-2 kwam op naam van de handige Braziliaan Rodrygo: hij trof doel na een fraai uitgespeelde aanval en voorwerk van Valverde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl