Marco Asensio lacht na zijn openingstreffer

Real wint eenvoudig, dag voor topper tussen Barcelona en Atlético

Real Madrid heeft in de dertigste speelronde van de Spaanse competitie geen fout gemaakt. De Koninklijke won thuis met 2-0 van Celta de Vigo en staat nu op acht punten achterstand van koploper Barcelona, dat zondag Atlético Madrid ontvangt.

Barcelona heeft nog altijd een ruime marge op nummer twee Real, maar zag de afgelopen weken die voorsprong wel vier punten slinken door twee gelijke spelen.

Nieuw puntenverlies in de topper tegen Atlético, derde op de ranglijst, kan nog een paar spannende weken voor de ploeg van Frenkie de Jong opleveren.

In de eerste helft viel er weinig te genieten. Real had de overhand, maar wist amper echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust werd het toch 1-0. Na prima werk van Vinícius Júnior schoot Marco Asensio raak.

Kort na de rust verdubbelde Militão de marge door uit een corner van Asensio raak te koppen. Real ging rustig op zoek naar meer treffers, maar vond die niet, waardoor de ploeg van Carlo Ancelotti voor de vierde keer op rij een 2-0 zege boekte.

De ploeg plaatste zich afgelopen week ten koste van Chelsea voor de halve finale van de Champions League en speelt op zes mei ook nog de finale van de Spaanse beker tegen Osasuna.