Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ten Hag en Manchester United zien Tottenham Hotspur na rust langszij komen

Nummer vier Manchester United heeft in de strijd om de derde plaats in de Premier League punten gemorst. Bij het kwakkelende Tottenham Hotspur kwam de ploeg van Ten Hag niet verder dan 2-2.

De eerste vier plekken in de Premier League geven recht op deelname aan het miljardenbal. Manchester United staat na het gelijkspel in Londen nog altijd stevig op de vierde positie en strijdt met Newcastle United nog voor de derde plek.

Stand in de Premier League

In Londen trof het met Tottenham aangeschoten wild. Afgelopen weekend verloren de Spurs met liefst 6-1 van Newcastle, met vijf tegentreffers in de eerste 21 minuten. Het kostte interim-trainer Cristian Stellini de kop. Ryan Mason maakt het seizoen af.

Hij beleefde met zijn ploeg een dramatische start tegen Manchester United. Jadon Sancho kreeg de bal van Marcus Rashford en schoot deze, na nauwelijks te zijn gehinderd, in de verre hoek achter doelman Fraser Forster, vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris.

Rashford verdubbelt score

Tottenham kwam vervolgens goed weg bij kansen voor wederom Sancho, Bruno Fernandes en Rashford. Nadat Ivan Perisic een Spurs-mogelijkheid niet had weten te benutten, sloeg Rashford kort daarop aan de overzijde met links wel toe: 0-2.

Rashford geniet nog even na van zijn goal

Manchester United, dat zondag de FA Cup-finale bereikte, leek op rozen te zitten, maar kreeg het juist zwaar te verduren in de tweede helft. Vooral na de aansluitingstreffer van Pedro Porro, na 56 minuten spelen.

Ten Hag zag eerst Fernandes nog de onderkant van de lat treffen, maar daarna nam Tottenham de regie over. Enorme kansen waren echter niet besteed aan Son Heung-min en Eric Dier, tot ontzetting van het thuispubliek en de onder vuur liggende voorzitter Daniel Levy.

Verdiende gelijkmaker

Met invallers Tyrell Malacia en Wout Weghorst trachtte Ten Hag het tij in de slotfase te keren. Bij Tottenham kreeg Arnaut Danjuma nog wat speeltijd. Hij zag Son dik tien minuten voor tijd de verdiende 2-2 aantekenen.

Son Heung-min

Manchester United bleef in het restant overeind, al zal Ten Hag niet tevreden zijn over het grote verval van zijn formatie. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen nummer zes Aston Villa op het programma.

Newcastle United won met 4-1 van degradatiekandidaat Everton en deed goede zaken. Hekkensluiter Southampton verloor in eigen huis van Bournemouth (0-1) en ziet degradatie naderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl