NOS Voetbal

Vijf keer raak in 21 minuten: Newcastle vernedert Tottenham

In de strijd om een ticket voor de Champions League heeft Tottenham Hotspur een enorm pak slaag gekregen van Newcastle United: 6-1. Na 21 minuten stond het al 5-0 voor 'the Magpies'.

Daardoor is Newcastle hard op weg om zich voor het eerst sinds 2003 voor de Champions League te plaatsen. De beste vier clubs in Engeland gaan rechtstreeks het miljoenenbal in.

De investeringen vanuit Saudi-Arabië lijken zo al snel effect te hebben. In 2021 werd Newcastle voor 300 miljoen pond (ruim 335 miljoen euro) overgenomen door een Saudische investeringsmaatschappij.

Tottenham is na het vertrek van manager Antonio Conte onder interim-coach Cristian Stellini afgegleden naar de vijfde plek. In de resterende zes duels zal de ploeg nog vol aan de bak moeten om Aston Villa, Liverpool en Brighton onder zich te houden.

Stand in de Premier League

Jacob Murphy (rebound en pegel van afstand) en Alexander Isak (koele afmaker na eerst een prachtige pass en later na een hakje) maakten ieder twee doelpunten. Joelinton, die doelman Hugo Lloris omspeelde, zorgde tussendoor voor de 2-0.

Harry Kane scoorde kort na rust voor Tottenham, maar Callum Wilson herstelde al snel weer de marge van vijf.

Schorpioengoal voor West Ham

West Ham United deed vertrouwen op in aanloop naar de halve finale in de Conference League tegen AZ. De ploeg uit Londen won met 0-4 op bezoek bij Bournemouth.

Het laatste doelpunt was het fraaist. Pablo Fornals scoorde met een 'schorpiontrap': voorovervallend met de hak, zoals Rafael van der Vaart ooit tegen Feyenoord deed in de Klassieker.

Michail Antonio, Lucas Paqueta en Declan Rice maakten de andere doelpunten voor West Ham, dat nog vier competitieduels speelt voor het op 11 en 18 mei tegen AZ uitkomt.

"Dit is beschamend", zei doelman Hugo Lloris van Tottenham na afloop. "We moeten onze excuses aanbieden aan onze fans. In geen enkel opzicht waren we opgewassen tegen de spelers van Newcastle United", aldus de Fransman, die halverwege werd gewisseld. "We waren in alle opzichten te slecht en te laat. Hoewel het na rust beter ging is dit bijzonder pijnlijk. Met tactiek heeft dit niets te maken. We hebben er gewoon niet voor gevochten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl