Hier droeg Macron zijn horloge nog
NOS Nieuws

Fransen woedend over 'luxe horloge' dat Macron droeg tijdens pensioenleeftijdinterview

Het interview dat de Franse president Macron woensdag gaf over zijn ingrijpende pensioenplan lijkt een onbedoeld bijeffect te hebben: niet alleen zijn pensioenhervorming maar ook zijn horloge wekt nu de woede van veel Fransen. Op sociale media wordt de president afgebrand omdat hij tijdens zijn interview een horloge - naar verluidt exorbitant duur - lijkt weg te moffelen.

Macron en premier Borne drukten vorige week de geleidelijke verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar door het parlement, tot grote verontwaardiging van veel Fransen. De scherpe kijker zag Macron niet alleen uitleggen dat hij geen andere optie meer had, maar zag ook een blinkend zilver met blauw horloge aan Macrons linker pols gaandeweg het interview verdwijnen.

De klok is ongeveer tien minuten van het dertig minuten durende interview te zien om Macrons pols. Daarna rust de president zijn beide armen op tafel, waarbij een geluid te horen is en hij zijn handen onder tafel beweegt. Als hij ze weer onder de tafel vandaan haalt, is het horloge nergens meer te bekennen.

Verschillende video's van het verdwijnende horloge gaan viral onder Franse socialmediagebruikers:

Critici zien in het verdwenen horloge het bewijs dat Macron "de president van de rijken" is. Het uurwerk was volgens deze critici namelijk zo'n 80.000 euro waard, en Macron zou hebben geprobeerd om daar de aandacht bij dit belangrijke interview van af te leiden. Volgens parlementariër Guetté van de linkse partij La France Insoumise is het beeld van de president die zijn "luxe horloge" afdoet het beeld dat beklijft van het interview.

Het Élysée weerspreekt de beschuldigingen. Macron zou zijn horloge hebben afgedaan omdat hij ermee op de tafel zat te bonzen tijdens het interview. "Dat is ook duidelijk hoorbaar in de seconden voordat de video op sociale media begint", aldus de verklaring.

Ook lijkt het presidentieel paleis te suggereren dat de klok van Macron beduidend minder waard is dan de 80.000 euro die zijn critici claimen. Tegen Franse media verklaarde het Élysée dat Macron een gepersonaliseerde Bell & Ross BR V1-92 droeg. Dit zilver met blauwe horloge is tussen de 1600 en 3300 euro waard. "Hij draagt het al ruim anderhalf jaar zeer regelmatig", klinkt de verklaring van Macrons kantoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl