AZ viert feest
NOS Voetbal

AZ neemt het in kwartfinales Conference League op tegen Anderlecht

AZ neemt het op tegen Anderlecht in de kwartfinales van de Conference League. Op 13 april is de heenwedstrijd in Brussel, een week later volgt de return in Alkmaar.

Bij Anderlecht staat de Nederlandse doelman Bart Verbruggen onder de lat. Hij werd eerder vandaag voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Aanvoerder van de club is Belgisch recordinternational en oud-Ajacied Jan Vertonghen.

Overige kwartfinales

Er werd meteen doorgeloot voor de halve finales. Daarin neemt AZ het mogelijk op tegen de winnaar van AA Gent tegen West Ham United. De andere kwartfinales gaan tussen Lech Poznan en Fiorentina en tussen FC Basel en OGC Nice.

De finale van de Conference League is dit jaar in Praag.

De loting in de Conference League

Anderlecht schakelde gisteren Villarreal uit. In eigen land is 'Paars-Wit' aan een moeizaam seizoen bezig. De club staat slechts negende in de Belgische competitie.

Zesde kwartfinale

AZ bereikte de laatste acht van het derde Europese clubtoernooi door Lazio te verslaan. Zowel uit als thuis werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Pascal Jansen.

Het is de zesde keer in de clubhistorie dat AZ in een Europese kwartfinale staat. De laatste keer was in 2014, toen Benfica in de Europa League te sterk was.

Bekijk hieronder de reactie van AZ-trainer Pascal Jansen op de loting.

Jansen heeft Anderlecht hoog zitten: 'Nog steeds een topclub'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl