NOS Voetbal

AZ-trainer Jansen gelooft in eindzege Conference League: 'Laat maar komen'

AZ kwalificeerde zich met een knappe 2-1 zege op Lazio voor de kwartfinales van de Conference League. Middenvelder Tijjani Reijnders is trots op de prestatie: "Ik had net een klein besefmomentje in de kleedkamer. Vorig jaar ging je er in deze ronde uit tegen Bodø/Glimt."

Trainer Pascal Jansen is net zo trots, maar denkt alweer vooruit: "We spelen zoveel wedstrijden, deze is bijzonder maar het feestje na afloop is maar kort. We denken alweer aan de volgende wedstrijd tegen FC Twente."

Eindzege niet uitgesloten

Verbaasd is Reijnders niet over de zege: "Vorige week lieten we het ook al zien. Het zegt genoeg over onze kwaliteiten, en het maakt me trots dat je hier deel van uit mag maken. Bij de loting wist je dat Lazio niet de minste was, maar we hebben altijd vertrouwen gehad. Het is mooi, maar bij de volgende loting willen we er ook staan. Natuurlijk kunnen we ver komen in de Conference League."

Ook Jansen gelooft daarin: "De kwartfinales hoeven niet het einde te zijn. Alles is mogelijk, dus een eindzege is zeker niet uitgesloten. Laat de volgende maar komen."

Jansen na 2-1 zege AZ op Lazio: 'Groot compliment, bij terugslag stoïcijns gebleven'

Ook roemt Jansen zijn spelers, onder anderen Sven Mijnans en Reijnders. "Mijnans heel bijzonder, zo kort als hij bij ons is. Maar dat zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Ook Reijnders is bijzonder, met alle aandacht die hij krijgt van de buitenwereld."

Reijnders weet niks van interesse Ajax

Die aandacht van de buitenwereld gaat over de interesse van Ajax in Reijnders. De middenvelder zegt nog van niks te weten: "Het is voor mij niet goed om het allemaal te lezen. Ik focus me nu op AZ en wil me niet laten afleiden. De trainer noemt het een groot compliment. In de zomer ga ik ernaar kijken, maar ik heb net bijgetekend hier."

De Griekse spits Vangelis Pavlidis was evenmin verbaasd over het doorgaan van AZ: "Ik ken onze kwaliteiten, het team heeft het goed gedaan. We hielden de bal goed bij ons, en na de 1-1 hadden we de controle."

Reijnders na zege op AZ: 'Kunnen natuurlijk ver komen in Conference League'

Ook had de spits complimenten over voor Wouter Goes, de 18-jarige verdediger die sterk speelt centraal achterin: "Het is een goede speler, maar hij moet wel kalm blijven. Hij heeft de toekomst, er zijn achterin veel geblesseerden en hij heeft zijn kans gepakt. Hij doet het heel goed."

Pavlidis scoorde net als vorige week tegen Lazio, en vooral de aanname viel op: "Dat is de helft van het doelpunt. De pass van Jesper Karlsson is ook goed. Op de training doe je dit 1.000 keer, en dan maak je het ook nog eens goed af. Ik ben er blij mee, want na de goal werd het een gemakkelijkere wedstrijd voor ons."

Of AZ nu tot de favorieten behoort, wil Pavlidis zeker niet zeggen: "Vorig jaar werden we uitgeschakeld door Bodø/Glimt, dus deze overwinning zegt niks."

Pavlidis na mooi doelpunt tegen Lazio: 'Aanname is helft van het doelpunt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl