NOS VoetbalAangepast

Koeman roept debutanten Verbruggen, Geertruida en Wieffer op voor Oranje

Oranje-bondscoach Ronald Koeman heeft drie debutanten opgenomen in zijn eerste selectie. Het gaat om Anderlecht-doelman Bart Verbruggen en Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer.

Ook Brian Brobbey (Ajax) en Sven Botman (Newcastle United) kunnen hun debuut gaan maken voor Oranje, dat eind deze maand tegen Frankrijk (24 maart) en Gibraltar (27 maart) speelt. Zij maakten al wel eens deel uit van de selectie.

Georginio Wijnaldum (AS Roma) keert weer terug, nadat hij het WK in Qatar had gemist door een zware blessure.

De 20-jarige Verbruggen is een van de drie keepers in de selectie. Koeman riep ook Jasper Cillessen (NEC) en Mark Flekken (Freiburg) op. Zij werden onder Koemans voorganger Louis van Gaal thuisgelaten bij het WK.

Andries Noppert, de verrassende eerste doelman in Qatar, is net als Justin Bijlow momenteel geblesseerd. Kjell Scherpen van Vitesse zat in de voorselectie, maar viel vandaag af.

Feyenoorders

De 22-jarige verdediger Geertruida is al drie jaar een belangrijke kracht bij Feyenoord, dat momenteel koploper is in de eredivisie en gisteren de kwartfinales van de Europa League bereikte.

Zijn 23-jarige ploeggenoot Wieffer heeft pas enkele maanden een basisplaats. De middenvelder speelde vorig seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie met Excelsior.

Arne Slot, de trainer van Feyenoord, zegt de selectie van zijn spelers iets doet met de hele club:

Slot over selectie Feyenoorders voor Oranje: 'Dit is mooi voor hele club'

De meest prominente afwezige is 59-voudig international Stefan de Vrij. De 31-jarige verdediger is momenteel geen basisspeler bij zijn club Internazionale. Atalanta-middenvelder Teun Koopmeiners ontbreekt door een blessure.

Verder vallen Jordy Clasie (AZ), Jeremie Frimpong (Leverkusen), Ryan Gravenberch (Bayern München), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Noa Lang (Club Brugge), Kenny Tete (Fulham) en Joey Veerman (PSV) af uit de voorselectie.

Scherpen, Gravenberch, Hartman en Frimpong mogen zich melden bij Jong Oranje.

Na het WK bedankten spitsen Luuk de Jong en Vincent Janssen voor Oranje. Verdediger Denzel Dumfries is wegens zijn rode kaart (twee keer geel) na afloop van het WK-duel tegen Argentinië geschorst voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd.

Maandag verzamelt Oranje in Zeist. De definitieve selectie van Koeman telt 25 namen. Er mogen 23 spelers op het wedstrijdformulier staan, waardoor er steeds twee spelers op de tribune zullen moeten plaatsnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl