NOS Voetbal

Janssen zet 'om persoonlijke redenen' per direct punt achter interlandloopbaan

Vincent Janssen zet een punt achter zijn interlandcarrière. De 28-jarige spits heeft bij bondscoach Ronald Koeman aangegeven niet langer beschikbaar te zijn voor Oranje "om persoonlijke redenen in combinatie met de steeds voller wordende voetbalkalender".

Janssen zat in de voorselectie voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar van later deze maand. Hij speelde in totaal 22 interlands, waarin hij zeven keer scoorde.

De speler van Royal Antwerp FC debuteerde in maart 2016, toen nog als aanvaller van AZ, onder bondscoach Danny Blind voor Oranje in een met 2-3 verloren oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Janssen viel toen in de slotfase in voor Luuk de Jong, die eerder deze maand ook stopte als international.

"Mijn focus ligt nu voor de volle 100 procent op Royal Antwerp FC en vanaf nu ben en blijf ik supporter van Oranje", schrijft Janssen op social media. De Brabander, die in 22 interlands zeven doelpunten maakte, spreekt van "een moeilijke beslissing" die hij heeft moeten nemen.

Steven Bergwijn en Vincent Janssen in Qatar

"Zaterdag heb ik de bondscoach en de KNVB gevraagd om mij in de toekomst niet meer op te roepen voor het Nederlands elftal. Ze reageerden begripvol en dat heb ik erg op prijs gesteld. Mensen die mij kennen, weten dat spelen voor mijn land een droom was en ik vind dat nog altijd een hele eer."

'Voller en drukker'

Janssen stopt naar eigen zeggen omdat de voetbalkalender "steeds voller en drukker" wordt. "Als ik eerlijk ben met mezelf, dan moet ik tot de conclusie komen dat dit steeds meer impact heeft." In overleg met zijn familie en vrienden heeft Janssen de "weloverwogen beslissing" genomen om te stoppen. De spits behoorde tot de voorlopige selectie van bondscoach Ronald Koeman voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden.

Uit beeld en weer terug

De eerste twee jaar na zijn debuut speelde Janssen nog regelmatig, vervolgens raakte hij uit beeld bij Oranje. Hij verruilde in de tussentijd AZ voor Tottenham Hotspur, maar zijn verblijf in Londen was geen succes.

Janssen keerde vorig jaar na jarenlange afwezigheid terug in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal nam hem ook mee naar het WK, waar hij als invaller in de groepswedstrijd tegen Qatar zijn laatste minuten in het Oranje-shirt speelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl