Michael van Gerwen
NOS Sport

Geen kwartet voor Van Gerwen, die in Nottingham diep buigt voor Dobey

Michael van Gerwen had zijn zinnen gezet op een kwartet, vier eindzeges op rij in de Premier League Darts. In Nottingham strandde hij echter in de halve finales na een 'whitewash' van Chris Dobey: 0-6.

Nooit eerder ging Van Gerwen er met zulke cijfers af in de historie van de Premier League.

Een nederlaag die dus hard aankwam bij Mighty Mike. Al in de eerste leg werd hij gebroken door de Engelsman, die een 114-finish liet noteren.

Stond erbij en keek ernaar

Dobey liep vervolgens uit, met onder meer een uitgooi van 94. In de zesde en laatste leg sloot hij af met een 103-finish. Van Gerwen stond erbij en keek ernaar.

Een ronde eerder had Van Gerwen Peter Wright nog met speels gemak (6-1) verslagen. Die zege betekende de tiende Premier League-overwinning van de Nederlander op rij.

Tegen Dobey ging het mis, niet voor het eerst trouwens. Van Gerwen verloor tijdens de eerste speelronde in Belfast met 6-5 van Dobey, die in de daaropvolgende vier rondes al in zijn eerste partij onderuit ging.

Nottingham bleek hem echter goed gezind, want eerder op de avond elimineerde Dobey ook al wereldkampioen Michael Smith (6-4), al gaf hij nog bijna een 5-0 voorsprong weg.

Price zegeviert

In de eindstrijd nam Dobey het op tegen Gerwyn Price. Ditmaal trok hij aan het kortste eind, want de Welshman zegevierde met 4-6.

Volgende week treffen de darters elkaar in Newcastle. Op 20 april wordt er gespeeld in Ahoy Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl