Milan schakelt fantasieloos Spurs uit in achtste finales Champions League

AC Milan heeft zich ten koste van Tottenham Hotspur geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de winst in eigen huis (1-0) hadden de Italianen vanavond in Londen genoeg aan een gelijkspel tegen de Spurs (0-0).

Het is de eerste keer in elf jaar dat Milan zich plaatst voor de kwartfinales van het hoogste Europese voetbaltoernooi. Oranje-international Arnaut Danjuma bleef de hele wedstrijd op de bank zitten bij Tottenham.

Naast Milan bereikte ook Bayern München de laatste acht. Benfica en Chelsea deden dat dinsdagavond al.

Geen sprankelende wedstrijd

Tottenham en Milan trokken de lijn van de vorige wedstrijd door in de eerste helft. Het voetbal was niet om van te smullen, al golfde het spel wel op en neer. Beide ploegen waren te slordig om elkaar pijn te doen. Milan kon daar wel mee leven, gezien de uitgangspositie.

De Italianen kregen alsnog de grootste kans. Rechtsback Messias Junior schoot vanuit kansrijke positie naast. Tottenham kwam niet verder dan schoten van afstand. Toen scheidsrechter Clément Turpin voor de rust floot, werd de thuisploeg getrakteerd op een fluitconcert.

Topspits Harry Kane kwam niet tot scoren

Het gemor van het publiek zorgde er niet voor dat de Spurs beter ging voetballen in de tweede helft. Vlak na rust kreeg Milan een kans via Brahim Diaz. Zijn inzet werd uitstekend gekeerd door doelman Fraser Forster, de vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris.

Rode kaart Tottenham

Een venijnig schot van Spurs-middenvelder Pierre-Emile Højbjerg leek de Londense burger wat moed te geven, maar na deze kans vervielen de Engelsen weer in het oude spel. En toen kreeg Spurs-verdediger Christian Romero ook nog zijn tweede gele kaart, waardoor hij moest inrukken.

Ondertussen creëerde Milan wel enkele grote kansen, via onder meer Diaz en Rafael Leão. Het vizier van de voorhoede stond echter niet op scherp, waardoor Tottenham in leven bleef.

Ondanks het fantasieloze spel kregen de Spurs nog een grote kans in de blessuretijd. Een kopbal van Harry Kane werd gekeerd door Milan-doelman Mike Maignan.