Miljoenenaankoop Enzo Fernández baalt

Spurs drukken Chelsea en coach Potter dieper in penarie: 'Hebben het moeilijk'

Chelsea slaagt er ondanks de miljoenen aan versterkingen in januari maar niet in de weg omhoog te vinden in de Premier League. De Blues gingen in de Londense derby tegen Tottenham Hotspur met 2-0 onderuit. Oliver Skipp en Harry Kane maakten de doelpunten.

Met slechts één zege in 2023 en een totaal van 31 punten bezet Chelsea de tiende plaats in de Premier League. Tottenham heeft veertien punten meer en staat op de vierde plaats, met vier punten voorsprong op Newcastle United, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

Stand Premier League

Chelsea gaf in januari meer dan 300 miljoen euro uit aan onder anderen Enzo Fernández, Mychajlo Moedryk en Noni Madueke en de gehuurde João Félix, maar punten leverden die miljoenen nog niet op. Coach Graham Potter ligt hevig onder vuur en ontving zelfs doodsbedreigingen.

"Net zoals ik steun heb gekregen, heb ik ook minder leuke mails ontvangen waarin ze willen dat ik sterf en dat mijn kinderen sterven", zei de coach, die in september Thomas Tuchel opvolgde, vrijdag op de persconferentie voorafgaand aan de derby.

Ziyech ontsnapt aan rood

Ondanks de slechte reeks en de crisissfeer nam Chelsea het initiatief gedurende de openingsfase in het Tottenham-stadion. Tot echte kansen leidde dit echter niet. De Spurs kwamen in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt, maar een schot van Pierre-Emile Højbjerg raakte de paal.

Chelsea-middenvelder Hakim Ziyech ontsnapte vlak voor rust. De oud-Ajacied kreeg rood na het uitdelen van een tik bij een opstootje, maar scheidsrechter Stuart Attwell besloot de kaart terug te draaien na het bekijken van de videobeelden.

Emerson Royal (tweede van rechts) voelt aan zijn hoofd na een tik van Ziyech

Met elf tegen elf en nul tegen nul haalde Chelsea de rust, maar in de tweede helft was het snel raak voor de Spurs. Oliver Skipp scoorde al na negentien seconden. De thuisploeg besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd. Een corner van Heung-min Son viel via het hoofd van Eric Dier voor de voeten van Kane en de clubtopscorer werkte eenvoudig binnen.

De Blues wonnen dit jaar tot nu toe alleen van alleen van Crystal Palace en boekten in de afgelopen vijftien competitiewedstrijden slechts twee overwinningen. Na afloop kreeg Potter weer vragen over de verhoogde druk op zijn positie. "Als de resultaten zo zijn, accepteer ik dat", zei hij. "We hebben het moeilijk en dat is mijn verantwoordelijkheid."