Graham Potter
NOS Voetbal

Chelsea-coach Potter krijgt doodsbedreigingen: 'Ze willen dat ik en mijn kinderen sterven'

Chelsea-trainer Graham Potter heeft de afgelopen periode online meerdere doodsbedreigingen ontvangen. De 47-jarige Potter beleeft met de Londense club een moeilijk seizoen en staat op dit moment tiende in de Premier League.

"Net zoals ik steun heb gekregen, heb ik ook minder leuke mails ontvangen waarin ze willen dat ik sterf en dat mijn kinderen sterven. Dat is natuurlijk niet leuk om te ontvangen", zei Potter op de persconferentie voorafgaand aan de derby tegen Tottenham Hotspur.

"Het is niet fijn en al helemaal niet voor mijn familie", aldus Potter, die ook aangeeft dat invloed heeft op zijn werk als trainer. "Je kan mijn familie vragen hoe het voor mij en voor hen is. Het is absoluut niet plezierig. Als ik zeg dat het me niet raakt, zou ik liegen..."

Graham Potter en Mason Mount

Potter, die nu een halfjaar trainer is van Chelsea, merkt dat de samenleving verhardt en weet dat hij niet de eerste is die te maken krijgt met bedreigingen. "Natuurlijk is er een grens, maar ik zou niet de eerste persoon zijn waarbij die grens wordt overschreden en in dit geval is dat waarschijnlijk gebeurd."

Tijdens de afgelopen winterse transferperiode was Chelsea zeer actief. De selectie werd voor vele miljoenen euro's versterkt met spelers als Enzo Fernández, Noni Madueke en Mychajlo Moedryk, maar de resultaten zijn er niet beter op geworden. Chelsea wist de laatste vijf wedstrijden niet te winnen en maakte slechts één doelpunt.

Zondag gaan The Blues op bezoek bij stadsgenoot Tottenham.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl