Michael van Gerwen
NOS Sportโ€ข

Van Gerwen en titelverdediger Noppert door, Van Barneveld uitgeschakeld op UK Open

Michael van Gerwen is daags na zijn dagzege in de Premier League ook in de vierde ronde van de UK Open in Minehead als winnaar van het podium gestapt. Het spel van de vermoeide 'Mighty Mike' was niet groots, maar hij won wel van de Engelsman David Chisnall: 10-8. Ook Danny Noppert ging verder.

Titelverdediger Noppert, die vorig jaar in de finale van het prestigieuze majortoernooi zegevierde tegen Michael Smith, kende een goede start in de vierde ronde met een 10-8 overwinning op Jim Williams uit Wales. Dirk van Duijvenbode ging ten koste van de Pool Krzysztof Ratajski verder (10-8).

Raymond van Barneveld trof het niet met de loting. 'Barney' moest het opnemen tegen Rob Cross, de nummer zes van de PDC Order of Merit. In de beslissende leg dolf Van Barneveld het onderspit: 9-10. Ook Vincent van der Voort werd uitgeschakeld, door de Noord-Ier Brendan Dolan (9-10).

Na elke ronde wordt er in de Engelse kustplaats geloot voor de volgende ronde en kan iedere speler iedere andere speler treffen. Vanwege dat format wordt de UK Open ook wel de FA Cup of Darts genoemd, naar het beroemde Engelse bekervoetbaltoernooi.

Noppert was vorig jaar de vierde Nederlander die het majortoernooi op zijn naam schreef. Eerder pakten Roland Scholten (2004), Van Barneveld (2006, 2007) en Van Gerwen (2015, 2016, 2020) de hoofdprijs. Phil Taylor is met vijf titels de recordhouder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl