Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen wint knotsgekke finale en pakt eerste winst in Premier League

Michael van Gerwen heeft zijn eerste dagwinst in de Premier League te pakken na een knotsgekke finale tegen Gerwyn Price . In Dublin won Van Gerwen met 6-5 in legs, waar Price in totaal zeven matchdarts miste, waaronder vijf in de laatste en beslissende leg.

De Nederlander pakt ook meteen de koppositie in de prestigieuze Premier League. Hij heeft een punt meer dan Michael Smith, van wie Van Gerwen de WK-finale begin dit jaar verloor.

Van Gerwen moeiteloos naar finale

Na achtereenvolgens een verloren finale en halve finale op de eerste twee Premier League-avonden en zelfs een nederlaag in de kwartfinales op de derde wedstrijddag was van Gerwen er alles aan gelegen in de vierde speelronde wel te presteren.

In de eerste ronde (kwartfinale) won Van Gerwen met 6-3 van Engelsman Chris Dobey, winnaar van de eerste speelronde. Met een gemiddelde van 98,95 en een finishpercentage van zestig kon Van Gerwen meer dan tevreden zijn.

In de halve finale was Welshman Jonny Clayton de tegenstander. Van Gerwen liep snel uit naar 4-1. Clayton leek even terug te komen, miste een pijl om op 4-4 te komen en zag Van Gerwen met 6-3 winnen.

En zo wachtte de finale tegen Gerwyn Price, de nummer vier van de wereldranglijst en winnaar van speelronde twee in de Premier League.

Ook hij kende een makkelijke avond tot dan toe met zowel in de kwartfinales als in de halve finales een gemiddelde boven de 100.

11 matchdarts in totaal

Al in de derde leg van de finale werd de eerste break geplaatst door Van Gerwen: 2-1. De leg erna brak Price gelijk knap terug met een 'tops-tops' finish. Vanaf dat moment werd er aan beide kanten veel gemist op de dubbel, wat leidde tot spannende legs, maar wel een 4-2 achterstand voor Van Gerwen opleverde.

Price miste bij 5-4 twee matchdarts, waarna Van Gerwen toch 5-5 kon maken en er een laatste en beslissende leg nodig was. Price miste weer drie matchdarts, waarna Van Gerwen de beurt erna ook twee kansen verprutste om de winst binnen te slepen.

Omdat Price weer twee matchdarts miste, bleef Van Gerwen in leven. Met zijn vierde matchdart raakte Van Gerwen wel en pakte hij zijn eerste dagwinst in de Premier League van dit seizoen. In totaal hadden beide mannen elf matchdarts, Price miste er zeven, van Gerwen drie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl