Van Gerwen verliest van Price
NOS SportAangepast

Van Gerwen baalt flink van onnodig verlies tegen Price in Premier League Darts

Michael van Gerwen is uitgeschakeld in de halve finales van de tweede speelronde van de Premier League Darts. De Nederlander, die de zege voor het grijpen had, verloor in Cardiff met 6-5 van Gerwyn Price. De Welshman won later op de avond ook de finale, van Nathan Aspinall (6-3).

Van Gerwen rekende eerder op de avond in de kwartfinales nog wel af met de Belg Dimitri van den Bergh: 6-4. Hij had ook Price kunnen verslaan, zijn gemiddelde van 110 was aanzienlijk hoger dan de 97 van Price, maar kwam net tekort in de beslissende leg.

Het was de tiende keer dat beide mannen elkaar in een Premier League-wedstrijd tegenkwamen. Price, de nummer vier op de wereldranglijst, pakte ditmaal de eerste twee legs, al had hij, zoals wel vaker, veel pijlen voor z'n dubbels nodig.

Zes keer 180

Van Gerwen, die deze wedstrijd zes keer de maximale score van 180 gooide, kwam terug tot 2-1, maar maakte het steeds net niet af. Het was ook pittig voor hem het hoofd koel te houden. De Welshman had in Cardiff het thuisvoordeel, met uitzinnig publiek dat achter hem stond.

Het lukte Van Gerwen om onder luid boegeroep Price te breken (5-5) en er een laatste leg uit te slepen.

De Nederlander stond daarin op winst, maar miste belangrijke pijlen, terwijl Price een 180'er gooide en dicht bij de Nederlander kwam. Van Gerwen kon uitgooien, maar miste dubbel tien en liet de winst toch nog liggen. Price gooide vervolgens eenvoudig uit en versloeg later op de avond ook de Engelsman Aspinall in de finale.

Price won daarmee de tweede speelronde van het prestigieuze dartstoernooi.

De deelnemers aan de Premier League Darts

"Als iemand het verdiend had te winnen, was ik het. Dit deed zeer, het was niet nodig, ik baal dat het me niet is gelukt", reageerde Van Gerwen na afloop bij Viaplay.

Het boegeroep wanneer hij voor de dubbels ging, was een lastige factor. Dat had hij niet vaak meegemaakt. "Je moet ermee omgaan en ertegen opgewassen zijn."

Weer geen finalewinst

Van Gerwen was vorige week met twee zeges en een nederlaag begonnen aan de prestigieuze Premier League Darts. De titelhouder uit Vlijmen verloor op de eerste speeldag in Belfast uiteindelijk in de eindstrijd van de Engelsman Chris Dobey.

In totaal zijn er zeventien speelrondes. Op 20 april wordt er in Rotterdam om de winst gestreden. Het finaletoernooi is op 25 mei in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl