Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen verliest finale in Belfast bij openingsdag Premier League

Michael van Gerwen is met twee zeges en een nederlaag begonnen aan de prestigieuze Premier League Darts. De titelhouder uit Vlijmen verloor op de eerste speeldag in Belfast uiteindelijk in de eindstrijd van de Engelsman Chris Dobey, die afgelopen zondag de Masters ook al op zijn naam schreef: 5-6.

Op het afgelopen WK gooide Van Gerwen tegenstrever Dobey nog met 5-0 van het bord, maar zo gemakkelijk ging het in de Noord-Ierse hoofdstad bepaald niet. Dobey maakte met een 170-finish meteen een break ongedaan en liep vervolgens uit naar een 1-3 voorsprong.

De Nederlander toonde veerkracht en trok de stand gelijk, mede door een 114-finish in de zesde leg. Beide darters ontliepen elkaar vervolgens nauwelijks en bij een 5-5 stand moest een beslissende leg uitkomst bieden. Daarin trok Dobey met een knappe 160-finish aan het langste eind.

"Dit mag niet gebeuren, ik baal als een stekker", reageerde Van Gerwen na afloop bij Viaplay. "Dit is de Premier League en verliezen hoort erbij, maar volgende week moet het beter. Het verval was te groot."

Daarmee doelde hij op zijn twee eerdere partijen van de avond. Van Gerwen begon goed met een overwinning op Michael Smith in de kwartfinales (6-3). De Brabander nam daarmee revanche voor zijn verloren WK-finale tegen de Engelsman.

Exit Van den Bergh

In de halve finales was Van Gerwen net te sterk voor Dimitri Van den Bergh: 6-4. De Nederlander had de Belg eerder op het WK ook een halt toegeroepen. Tegen Dobey ging het vervolgens mis.

De tweede speelronde van de Premier League wordt volgende week donderdag in Cardiff afgewerkt. Op 20 april wordt er in Rotterdam om de winst gestreden.

De deelnemers aan de Premier League darts

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl