Chris Dobey in actie in de finale tegen Rob Cross

Darter Dobey pakt bij Masters eerste majortitel, Nederlanders spelen bijrol

Darter Chris Dobey heeft het eerste grote toernooi van het jaar op zijn naam geschreven. Dankzij een 11-7 zege op landgenoot Rob Cross won de Engelsman in Milton Keynes de Masters. Het is zijn eerste titel op een majortoernooi.

Dobey, die ook voor het eerst de finale van een major had gehaald, had eerder op de dag al afgerekend met Dirk van Duijvenbode. In de kwartfinales was hij met 10-5 te sterk voor de Nederlander.

De kwartfinales waren ook het eindstation voor Michael van Gerwen en Danny Noppert. Vijfvoudig winnaar Van Gerwen verloor van Cross en Noppert moest zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Michael Smith.

In de finale in Milton Keynes ging het lang gelijkop tussen de Engelse darters, maar bij een stand van 4-4 nam Dobey afstand. Hij won drie legs op rij, terwijl Cross, de wereldkampioen van 2018, het vooral af liet weten op de dubbels. Voor de finale had hij een uitgooipercentage van 57%, maar in de eindstrijd kwam hij uit op 29%.

74.000 euro

De 32-jarige Dobey, die als nummer 21 het toernooi betrad, hield vervolgens zijn voorsprong intact en op zijn zesde wedstrijdpijl sloeg hij toe. Dankzij de zege mag winnaar Dobey 65.000 pond, ruim 74.000 euro, mee naar huis nemen. Cross krijgt 30.000 pond, iets meer dan 34.000 euro.