Michael van Gerwen
NOS Sport

Met hard werken pakt Van Gerwen tweede Premier League-zege op rij

Michael van Gerwen heeft in de vijfde speelronde van de Premier League voor de tweede week op rij de dagzege gepakt. In Exeter versloeg hij in de finale Jonny Clayton simpel met 6-3. Zo makkelijk als de finale ging, zo moeizaam verliepen de wedstrijden in de rondes ervoor.

Leg met tien gemiste dubbels

In de kwartfinale tegen Welshman Gerwyn Price viel vooral de derde leg op. Het deed denken aan de finale tussen beide mannen vorige week in Dublin. In totaal werden tien pijlen op de dubbel gemist, Price brak Van Gerwen uiteindelijk met dubbel twee: 1-2. Ook de leg erna miste Van Gerwen drie pijlen op een dubbel, Price profiteerde weer: 1-3.

Toch was de Brabander niet onder de indruk. Ineens vielen de dubbels wel en met vijf legs op rij besliste Van Gerwen de wedstrijd met zijn eerste matchdart: 6-3. Daardoor won hij twee weken op rij van Price.

In de halve finale was Nathan Aspinall de tegenstander, de nummer tien van de wereld. In de vier onderlinge duels in de Premier League tot dan toe leidde de Engelsman met 3-1. Ook nu begon hij sterk met twee breaks, al brak Van Gerwen tussendoor: 1-2. Aspinall behield als eerste zijn eigen leg waardoor Van Gerwen net als in de kwartfinale met 3-1 achter kwam in legs.

Door missers en gepruts van Aspinall maakte Van Gerwen toch weer 3-3, maar Aspinall liet zich niet zo overrompelen als Price. Hij brak toch weer terug en zette Van Gerwen op een 3-4 achterstand. Aspinall miste vervolgens weer dubbels in zijn eigen leg, waarna Van Gerwen met zijn derde en laatste pijl op dubbel tien toch weer profiteerde: 4-4.

Van Gerwen presteert onder druk

De Vlijmenaar kwam ook 5-4 voor en typisch voor een Van Gerwen onder druk: in de tiende leg gooide hij zijn eerste 180 score van de wedstrijd, en daarna gelijk zijn tweede. Met zijn eerste matchdart verzekerde Van Gerwen zich van de finale.

In die finale trof Van Gerwen Welshman Jonny Clayton. Vorige week denderde Van Gerwen in de halve finale nog met 6-3 over Clayton heen. Er was niet veel veranderd in een week. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden van deze speelronde kwam Van Gerwen 3-1 voor in plaats van achter.

Clayton stribbelde even tegen, maar met een knappe 106-finish maakte Van Gerwen 5-3. De leg erna gooide Van Gerwen, net als in de andere wedstrijden van de dag, zijn eerste matchdart gelijk raak: 6-3.

Koploper

Door zijn dagzege heeft koploper Van Gerwen in de stand flink afstand genomen van de rest van het deelnemersveld. Na vijf (van de zestien) speelronden heeft de titelverdediger 15 punten bij elkaar gegooid. Wereldkampioen Michael Smith en Aspinall volgen met ieder 9 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl