Danny Noppert, alias The Freeze
NOS Sport

Darter Noppert wint spannende finale UK Open van Smith en krijgt 120.000 euro

Darter Danny Noppert heeft op knappe wijze het UK Open gewonnen. In de finale versloeg hij Michael Smith met 11-10.

Noppert (PDC-19) had het aanvankelijk lastig tegen de nummer 5 van de wereld. Zo gingen de eerste drie legs naar zijn tegenstander. Op 5-5 had onze landgenoot de stand gelijkgetrokken.

Een spannende strijd volgde en bij een 10-10 stand trok hij aan het langste eind. De 31-jarige Noppert boekte in Minehead de grootste zege uit zijn loopbaan.

120.000 euro voor de winnaar

De top van de dartwereld was neergestreken in Minehead, een kustplaats in het zuidwesten van Engeland en streed om een half miljoen euro prijzengeld. Noppert ontving als winnaar 120.000 euro. De Fries gooide dit seizoen al eerder bijna 275.000 euro bij elkaar.

Noppert is de vierde Nederlander die het UK Open wint. Roland Scholten, Raymond van Barneveld (2x) en uiteraard Michael van Gerwen (3x) gingen hem voor.

Blijdschap bij Danny Noppert

Noppert kon na afloop nauwelijks bevatten dat hij voor het eerst een major-toernooi had gewonnen. "Ik ben in de wolken. Het was een hele zware wedstrijd en het zijn hele lange dagen op dit toernooi. Michael (Smith, red.) en ik wilden beiden heel graag de beker omhoog houden. En nu sta ik hier, ik kan het niet geloven."

"Het is echt heel speciaal voor mij, om voor zo'n groot publiek dit toernooi te winnen. Ik geloof 100% dat ik nu nog grotere stappen kan zetten in de dartswereld", sprak Noppert in zijn eerste reactie op het podium.

Voor Smith waren de druiven opnieuw zuur. Hij speelde zijn achtste grote finale en verloor even vaak. "Mijn dubbels liepen slecht, het scoren ging slecht. Echt een dramatische avond voor mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl