Lucas Ocampos
NOS Voetbal

PSV hard onderuit in Sevilla, waar Ajax-flop Ocampos de plotselinge held is

PSV heeft een klein wonder nodig om de achtste finales te halen in de Europa League. In de heenwedstrijd van de tussenronde ging Sevilla veel zorgvuldiger met zijn kansen om dan de Eindhovenaren: 3-0.

Er stonden een hoop bekende namen op het veld bij de Spanjaarden. Maar de hoofdrol werd opgeëist door een speler van wie niemand in Nederland op dit moment bijna Dennis Bergkamp-achtige taferelen verwachtte.

Zijn naam: Lucas Ocampos. Een maand geleden door de achterdeur vertrokken bij Ajax, na slechts 114 speelminuten als huurling. Een Argentijnse flop die de Amsterdammers miljoenen had gekost.

Met rugnummer 55 mocht Ocampos na rust invallen bij Sevilla, dat in de competitie net een beetje los is van de degradatiezone en in dit Europese tussendoortje eens wat andere jongens de kans gaf zich te bewijzen.

Ocampos deelt genadeklap uit

Koud in het veld plukte Ocampos een hoge voorzet uit de lucht en knalde hij na die sierlijke aanname via de binnenkant van de paal raak (2-0). En vijf minuten later was zijn balcontrole wederom perfect, met nu een hakje in de loop van Nemanja Gudelj (3-0).

Daarmee was het meteen klaar in Sevilla, waar Luuk de Jong een halfuur voor tijd nog een staande ovatie kreeg bij zijn wissel. Drie seizoenen geleden was hij namelijk nog de Europese held van Sevilla, met twee goals in de gewonnen finale tegen Inter.

En ook nu als PSV'er bewees hij de club een dienst, door met knullig balverlies de openingstreffer in te luiden. Na een eerste helft waarin PSV alles onder controle leek te hebben, ging het plotseling mis in de extra tijd. Jesús Navas stoomde met zijn 37 jaar op over de rechterflank en vond Youssef En-Nesyri, die de bal intikte.

Youssef En-Nesyri viert zijn goal

En-Nesyri was onlangs nog een van de WK-smaakmakers van Marokko. Net als keeper Yassine Bounou, die een goede redding in huis had op de gevaarlijke inzet van Ismael Saibari. Ook Xavi Simons was al dreigend geweest, maar krulde de bal vanaf de linkerflank over.

Gudelj zorgde nog voor een hachelijk moment, door met een keiharde terugspeelbal van ver bijna in zijn eigen goal te schieten.

Het was het allemaal net niet voor PSV. En in Europese wedstrijden tegen gerenommeerde tegenstanders is de afrekening aan het eind dan hard. Want er had echt wel meer ingezeten voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij, die Joey Veerman vlak voor tijd nog hard tegen de paal zag schieten.

Bekijk hier de reactie van Ruud van Nistelrooij:

Van Nistelrooij ziet effectief Sevilla: 'Het is nooit klaar, wel enorm lastig'

Volgende week komt de Ocampos die de eredivisie nooit zag nog een keer naar Nederland, voor de return in Eindhoven.

"Het is nooit klaar", blijft Van Nistelrooij strijdbaar, zich vastklampend aan de kansen die hij ondanks de afgetekende cijfers op het scorebord voor zijn ploeg gezien had. "Het is zeker niet klaar. Het is wel enorm lastig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl