Thorgan Hazard poseert met het shirt van PSV
NOS VoetbalAangepast

Drukke transferdag PSV: Van Ginkel gaat en Hazard en Van Aanholt komen

PSV heeft zich flink geroerd op de laatste dag van de transfermarkt. Vlak voor het sluiten van de deadline (00.00 uur) vertrok Marco van Ginkel naar Vitesse, terwijl eerder op de dag Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt werden vastgelegd en Phillip Max verhuurd.

Hazard en Van Aanholt komen op huurbasis naar Eindhoven. Hazard, een 29-jarige Belgische international (47 interlands), komt over van Borussia Dortmund. Daar kon hij niet langer op veel speeltijd rekenen.

"Thorgan is een veelzijdige speler en kan op meerdere posities uit de voeten. Daarnaast heeft hij veel internationale ervaring", stelt Brands.

Van Aanholt terug in Brabant

Brabander Van Aanholt komt over van het Turkse Galatasaray. PSV hoopt de linksback, die negentien keer uitkwam voor het Nederlands elftal, daarna voor nog een seizoen te huren, aldus algemeen directeur Marcel Brands.

Patrick van Aanholt tijdens het EK als basisspeler van Oranje met toenmalig coach Frank de Boer

De 32-jarige Van Aanholt speelde in de jeugd van PSV en was al vaker in beeld in Eindhoven. "We hebben hem in het verleden al geprobeerd te halen en zijn blij dat het nu gelukt is", stelt een blije Brands.

Van Aanholt is de vervanger van Max, die op zijn beurt de rest van het seizoen aan het Duitse Eintracht Frankfurt wordt verhuurd.

Van Ginkel komt Pröpper weer tegen bij Vitesse

Van Ginkel verlaat PSV na vele dienstjaren. De 30-jarige middenvelder, die acht keer uitkwam voor Oranje en veel blessureleed kende in zijn loopbaan, tekende voor anderhalf seizoen bij zijn eerste club Vitesse, dat onlangs ook al oudgediende Davy Pröpper terughaalde.

Met een video vol sentiment maakte Vitesse de terugkeer van Van Ginkel officieel.

"We halen opnieuw een echte clubman in huis, waarmee het Vitesse-gevoel nog verder versterkt wordt", aldus Benjamin Schmedes, technisch directeur in Arnhem.

Van Ginkel: "Een comeback bij Vitesse heb ik altijd in mijn hoofd gehouden. Deze club heeft mij grootgebracht, als voetballer en als mens. Het is prachtig om nu terug te keren, helemaal nadat Davy hetzelfde heeft gedaan. Het voelt alsof er oude tijden herleven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl