NOS Voetbal

Pröpper keert na een jaar weer terug als voetballer, bij zijn oude club Vitesse

De 31-jarige Davy Pröpper keert terug als profvoetballer. De 19-voudig international stopte een jaar geleden vanwege motivatieproblemen per direct als speler van PSV, maar gaat nu zijn eerste profclub Vitesse helpen in de strijd tegen degradatie.

"Naarmate de tijd vorderde en ik steeds meer over de toekomst ging nadenken, groeide toch het gemis van het voetbal. Dat had ik op voorhand niet zozeer verwacht, maar ook niet uitgesloten", zegt Pröpper op de site van Vitesse.

Pröpper werd in november door Vitesse-trainer Phillip Cocu de kans geboden een rentree te maken. De middenvelder mocht op trainingen "de smaak van het voetbal weer proeven" en speelde zelfs al een helft mee in oefenduels met PEC Zwolle en Jong PSV.

Onder diezelfde Cocu werd Pröpper in 2016 landskampioen met PSV, dat hem in 2015 van Vitesse had overgenomen, en verdiende hij een jaar later een transfer naar Brighton & Hove Albion in de Premier League. Ook werd hij in die periode basisspeler van het Nederlands elftal, waarvoor hij in totaal negentien duels zou spelen.

Per direct inzetbaar

Pröpper is per direct inzetbaar voor Vitesse, dat veertiende staat in de eredivisie.

Davy Pröpper, de sierlijke middenvelder die niet kon aarden in de voetbalwereld

Omdat zijn doorlopende contract bij PSV een jaar geleden werd ontbonden, hoeven de Arnhemmers geen transfersom te betalen. Pröpper speelde eerder in zijn loopbaan al zes seizoenen voor Vitesse in de eredivisie en tekende nu tot medio 2024.

"Natuurlijk ben ik wel realistisch", aldus Pröpper. "De schaduwkanten zijn niet zomaar verdwenen. Maar na goed te hebben nagedacht, het voetbal weer te hebben ervaren en twee maanden de tijd te hebben genomen, ben ik ervan overtuigd dat de juiste balans aanwezig kan zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl