Voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence

Nu ook geheime documenten gevonden bij oud-vicepresident Pence

In het huis van de voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence in de staat Indiana zijn geheime documenten aangetroffen. Pence heeft de vondst zelf gemeld, schrijven Amerikaanse media.

Het zou gaan om ongeveer tien stukken. Pence heeft ze overgedragen aan de FBI.

De vondst werd gedaan door een jurist die door Pence speciaal was ingehuurd om een aantal dozen met documenten te doorzoeken op mogelijk geheime stukken. Pence deed dat vanwege de recente vondsten van geheime documenten bij oud-president Trump en president Biden, staat in een brief van de advocaat van Pence aan het Nationaal Archief.

Nucleaire geheimen

Pence was vicepresident onder Donald Trump, bij wie de FBI bij invallen ongeveer 300 geheime dossiers aantrof. Het ministerie van Justitie onderzoekt deze zaak. Mogelijk bevatten die dossiers nucleaire geheimen.

De afgelopen weken bleken er ook geheime documenten te liggen in het huis en het kantoor van president Biden. In dit geval is het niet bekend om hoeveel stukken het precies gaat en waarover ze gaan.

Volgens de Amerikaanse wet moeten documenten van de president of de vicepresident na hun ambtstermijn worden overgedragen aan het Amerikaanse Nationale Archief. Zowel Biden als Pence meldde direct na de vondst dat ze de stukken in hun bezit hadden en droegen deze over.

Oud-president Trump verzette zich tegen de overdracht aan het archief. Er was uiteindelijk een huiszoekingsbevel nodig om bij Trumps landgoed naar binnen te kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl