NOS VoetbalAangepast

Ten Hag hoopt op eerste prijs United sinds 2017: 'Maken goede kans'

Ten Hag hoopt op eerste prijs United sinds 2017: 'Maken goede kans'

Manchester United-trainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat zijn ploeg voor het eerst sinds 2017 weer eens een prijs kan pakken. Aan de vooravond van de halve finale in de League Cup tegen Nottingham Forest blikte de Nederlander vooruit.

"Daar gaat het allemaal om, het winnen van prijzen. We maken een goede kans, maar je moet het van wedstrijd tot wedstrijd benaderen. We spelen nu tegen Nottingham Forest over twee wedstrijden, maar focussen ons op de eerste wedstrijd. Vooruitkijken leidt alleen maar af."

Wout Weghorst, spits van Manchester United

Zes jaar geleden won United de Europa League en de League Cup, maar sindsdien vervulde United zowel nationaal als internationaal een bijrol. De laatste landstitel van United, dat vierde staat in de Premier League, dateert van 2013. Met Alex Ferguson als coach en Robin van Persie als spits.

"Het is te lang geleden dat United een prijs heeft gewonnen", aldus Ten Hag, die bij winst in het tweeluik het op Wembley op mag nemen tegen Newcastle United of Southampton. "We moeten er alles aan doen om een trofee binnen te slepen."

Naast de twee wedstrijden tegen Nottingham in het tweede bekertoernooi van Engeland staat United ook in de vierde ronde van de FA Cup. Daarin treft het zaterdag Reading. De ploeg van Ten Hag is ook nog actief in de Europa League waar het in de achtste finales is gekoppeld aan FC Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl