Wout Weghorst

United speelt gelijk bij debuut Weghorst en grijpt naast tweede plek in Premier League

Bij het debuut van Wout Weghorst heeft Manchester United geen vervolg kunnen geven aan een reeks van zes zeges in de Premier League. De ploeg van trainer Erik ten Hag leek in Londen lang op weg naar een overwinning op Crystal Palace, maar kreeg in de blessuretijd toch een goal om de oren: 1-1.

Bij een zege had United de tweede plek van Manchester City overgenomen, maar die vlieger ging dus niet op. Komend weekend wacht de kraker tegen koploper Arsenal.

Basisplaats Weghorst

Weghorst, vers overgekomen van Besiktas, mocht van Ten Hag meteen in de basis beginnen. Een droomscenario voor de 30-jarige spits uit Borne. Het bleek wel behoorlijk wennen voor Weghorst, die zijn plek in het goedlopende elftal nog een beetje moest vinden.

Iets wat Ten Hag na afloop ook beaamde. "Het is niet makkelijk om in een team terecht te komen dat al zeven, acht maanden op elkaar ingespeeld is. Hij deed het verder erg goed."

Bekijk hieronder de reactie van Ten Hag na de wedstrijd.

Ten Hag over debuut Weghorst: 'Hij deed het erg goed'

Manchester United zit in een geweldige fase en won in alle competities negen wedstrijden op rij. Ook in de eerste helft op Selhurst Park waren The Red Devils dominant. Thuisploeg Palace had bar weinig in te brengen.

Toch lukte het United maar nauwelijks om kansen te creëren. Voor Weghorst was het een kwestie van balletjes kaatsen of doortikken. En hard werken. Daarin deed hij weinig verkeerd, maar een heldenrol kon Weghorst bij zijn debuut niet vertolken. Wel had hij een kleine rol bij de treffer van Bruno Fernandes.

Portugees breekt de ban

Want het team van Ten Hag wist toch nog voor rust op voorsprong te komen. Bij een van de weinige aanvallen waar echt tempo in zat, lokte Weghorst twee verdedigers met zich mee waarna de bal voor de voeten van Fernandes kwam. De Portugees schoot hard en zuiver raak.

Wout Weghorst voor de eerste keer in het tenue van Manchester United

Na rust was het spelbeeld niet anders dan in de eerste helft: United domineerde, maar dwong weinig af. Pas in het laatste kwartier werd de thuisploeg gevaarlijk en werd United toch wat aan het wankelen gebracht.

David De Gea sleepte zijn team er in de 75ste minuut even doorheen, toen hij een kopbal van heel dichtbij uit de hoek tikte. Even later moest Casemiro met een tackle aan de noodrem trekken toen Wilfried Zaha ontsnapte. De Braziliaan kreeg geel en is geschorst voor de topper tegen Arsenal.

Weergaloze vrije trap

In de 91ste minuut, toen United die lastige fase ervoor net had overleefd, kreeg Palace een vrije trap op twintig meter van de goal. De Fransman Michael Olise ging achter de bal staan en krulde die op prachtige wijze via de onderkant van de lat achter De Gea.

United ging daarop halsoverkop weer in de aanval en kwam via Casemiro nog bijna op voorsprong. Uiteindelijk bleef het gelijk en moeten Ten Hag en Weghorst het doen met een punt.